реклама

реклама

Днями на базі Черкаського лісгоспу відбувся виїзний семінар-навчання з питань лісозахисту під керівництвом першого заступника начальника Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолія Рутенка, за участю директора ДСЛП «Київлісозахист» Сергія Солохи, головного лісопатолога ДСЛП «Київлісозахист» Валентина Голика, головних лісничих та інженерів з охорони і захисту лісу держлісгоспів Черкащини.

DSC_0320

Розпочав семінар перший заступник начальника Черкаського ОУЛМГ Анатолій Рутенко. Він наголосив на важливості своєчасного виявлення осередків шкідників і вчасному проведенні санітарно-оздоровчих заходів, які дозволять зберегти лісові насадження та не втратити якість деревини.

Під час теоретичної частини учасники заходу обговорили питання лісопатологічних обстежень, інвентаризації осередків шкідників та хвороб лісу, планування невідкладних заходів з поліпшення санітарного стану лісів. Особливу увагу представники ДСЛП «Київлісозахист» звернули на види шкідників, які є саме в нашому регіоні, що впливають на сьогоднішній стан соснових насаджень. Учасники семінару також обговорили актуальні методи боротьби зі шкідниками.

DSC_0344

Крім того, спеціалісти ДСЛП «Київлісозахист» не лише окреслили проблемні питання, а й поінформували про комплекс робіт, спрямований на поліпшення санітарного стану лісів. Звернули увагу на особливості здійснення санітарних рубок у відповідності до діючих вимог Санітарних правил у лісах України. Також зупинилися на питанні застосування феромонних пасток для проведення лісопатологічного моніторингу, з метою визначення стану заселення шкідників, та розглянули можливість заселення мурахожуків для боротьби із сосновим шкідником – короїдом.

Практична частина навчання відбулася безпосередньо на лісовій ділянці, де всі присутні вчилися визначати види шкідників, які пошкоджують деревину та ступінь самого пошкодження для подальшого здійснення ефективних методів боротьби з ними.

По закінченню семінару головні лісничі та інженери з охорони і захисту лісу склали іспит.

Черкаське обласне управління лісового та мисливського господарства

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100