реклама

реклама

Вчора над Черкащиною активізувалися атмосферні фронти Чорноморського циклону. епіцентром стихії стала Звенигородщина, де за 2 години 19 хвилин випало 66,7 мм дощу або 130% місячної норми та відповідає критерію стихійного метеорологічного явища ІІ рівня небезпечності.

FuSTsClSIkmkKHYSsD642sm4BSwN87adjMeR34XU

Про це повідомляє начальник Черкаського обласного гідрометеоцентру Віталій Постригань.

Також випадав град діаметром 10 мм, що відповідає критерію небезпечного метеорологічного явища І рівня небезпечності.

На решті території області випало 5-14 мм дощу, відмічалися грози та пориви вітру 15-16 м/с. Лише у м. Сміла дощу майже не було.

За прогнозом, незважаючи на те, що циклон, центр якого сьогодні знаходиться над Тернопільщиною, втрачає сили, у найближчі три доби на Черкащині ще утримається нестійка погода з локальними грозовими дощами. Температура вночі 14-19º вдень 23-28º.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #2 Роман 17.08.2022 19:22
От цікаво, а хто і як визначає оцю "місячну норму"? Вже кілька років поспіль той самий пан "начальник Черкаського обласного гідрометеоцентр у Віталій Постригань" постійно повідомляє про як не місячну норму за кілька годин, то 120 чи 130 відсотків місячної норми. Мені так здається, що тут щось не так - якшо ця місячна норма не відповідає теперішньому стану погодних умов, то врешті потребує перегляду. Бо, якщо я правильно розумію, ця норма є основою для розрахунків при проектуванні зливової каналізації при побудові чи реконструкції, і якщо вона не відповідає реальним погодним умовам, то маємо "потопи", "моря" і "озера" на вулицях міст.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 рибак 17.08.2022 11:50
а я тут якраз в центрі ловлю рибку на міськраді сиджу
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100