реклама

реклама

Справжній професійний марафон провели днями на базі Черкаського обласного онкодиспансеру ЧОР. У межах з’їзду Академії української урології найкращі хірурги країни ділилися знаннями й уміннями. Повідомляє сайт ВІККА.

За перший день провели п’ять операцій. Видаляли камені з нирок. Сучасний метод – лапароскопія – дає змогу зменшити наслідки втручання і скоротити період відновлення пацієнта.

Серед організаторів з’їзду – черкаський хірург Роман Морару-Бурлеску. За його словами, захід є унікальним. В одній операційній концентрується досвід найкращих фахівців країни. Близько тридцяти лікарів приїхали до Черкас і близько трьох сотень – спостерігають за операціями онлайн.

- Це ознака того, що ми насправді рухаємося в бік Євросоюзу. Тому, що, на жаль, в медицині і хірургічній спільноті минулих років складалася така ситуація, коли хірурги замикалися і не надавали інформацію широкому загалу, - додає завідувач Черкаського обласного центру онкоурології Роман Морару-Бурлеску.

Доцент кафедри урології НУОЗУ ім. Шулика Микола Соснін пригадує: ще років десять тому хірургам не вистачало можливостей для практики, тому їздив на майстер-класи за кордон. З 2017 року аналогічні заходи впровадили на базі кафедри у Києві. Нині ж він – один із тих, хто демонструватиме свої уміння на загал.

- Це дуже корисно для наших лікарів, тому що вони мають можливість, не виїжджаючи за кордон, отримати усю інформацію тут, на місці. Вчитися, брати участь, ставити питання і постійно розвиватися, - говорить медик.

Лікар онкоуролог Подільського регіонального центру онкології Дмитро Казмірчук – серед тих, хто спостерігає. Вінницький лікар зізнається, що насамперед цікавиться операціями свого профілю. Це, зокрема, видалення пухлини передміхурової залози. Каже, поїхати навчатися за кордон нині складно, тому професійні  з’їзди особливо важливі.

- За останні два роки це, мабуть, один із небагатьох заходів і тим паче з такої спеціальності, досить рідкісної, на сьогодні, - каже медик.


Виконавчий апарат обласної ради

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #2 психіатр 18.08.2022 23:47
Цитую Апірація пройшла успішно!:
- Ой, а я думала, шо це було вскритіє.

Ну і дура(
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #1 Апірація пройшла успішно! 18.08.2022 18:51
- Ой, а я думала, шо це було вскритіє.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100