реклама

реклама

За процесуального керівництва Звенигородської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно жителя м. Тальне Черкаської області за фактом незаконного зайняття рибним промислом, що завдало істотної шкоди (ч. 1 ст. 249 КК України).

978a9fb-246b8c5be94d947686943d99a8036025

Досудовим розслідуванням встановлено, що чоловік, перебуваючи на березі річки Гірський Тікич, за допомогою забороненого знаряддя лову, у період нересту, незаконно виловив риби виду карась на загальну суму 20 553 грн, чим заподіяв істотну шкоду водним живим біоресурсам України.

Процесуальним прокурором разом з обвинувальним актом було подано до суду цивільний позов в інтересах держави про відшкодування шкоди, завданої навколишньому природному середовищу.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу розміром від 17 000 до 51 000 грн або обмеження волі на строк до 3 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, ст. 6 Європейської конвенції про захист прав людини та основоположних свобод особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100