реклама

реклама

За реорганізацію юридичної особи-комунального некомерційного підприємства "Друга Черкаська міська лікарня відновного лікування" шляхом приєднання до комунального некомерційного підприємства "Третя Черкаська міська лікарня швидкої медичної допомоги" проголосували депутати Черкаської міської ради під час сесії 18 серпня.

image_2022-06-29_14-02-21

Як ідеться у пояснювальній записці до проєкту рішення,  медичні заклади щомісяця отримують фіксовану суму коштів, які сплачує Національна служба здоров'я України (НСЗУ). При цьому НСЗУ не враховує фактично внесені записи в електронну систему охорони здоров’я через відсутність можливості багатьох закладів робити це. Зміни будуть діяти весь період воєнного стану на всій території, на якій буде введено воєнний стан. Водночас, заклади охорони здоров’я мають забезпечити виконання вимог постанови КМУ щодо підвищення мінімальної заробітної плати медичним працівникам. На даний час КНП «Друга Черкаська міська лікарня відновного лікування» потребує збільшення фінансової підтримки у 2022 році для забезпечення належного рівня оплати праці працівникам на загальну суму 1317,3 тис.грн, і надалі кризова ситуація у закладі поглиблюватиметься. Тому з метою забезпечення раціонального використання матеріальних ресурсів, зменшення витрат, оптимізації та збільшення ефективності комунальних закладів охорони здоров’я, і виникла необхідність в ухваленні цього рішення.

Як раніше повідомляв директор департаменту охорони здоров`я та медичних послуг Всеволод Кульчиковський, пацієнти Другої лікарні не відчують ніяких змін. Адже послуги з паліативної і реабілітаційної допомоги надаватимуться за тим самим місцем розташування. Жодного переміщення відділень КНП «Друга Черкаська міська лікарня відновного лікування» на базу іншого лікувального закладу не планується. Усі відділення КНП «Друга Черкаська міська лікарня відновного лікування» залишаються працювати на своєму попередньому місці. Що стосується медичного персоналу Другої лікарні, то вони, здебільшого, збережуть свої посади. Трудові права працівників, посади яких планується скоротити в ході реорганізації, повністю захищені.

Про це йдеться на сайті ЧМР.

реклама

Коментарі  

 
+1 #7 СОЛДАТ 20.08.2022 21:35
Друга лікарня не відповідає сучасним стандартам медицини.Ні діагнозу толком поставити не можуть....ні пролікувати кваліфіковано.Та і приміщення більше схожі на військовий госпіталь часів Другоі світовоі війни.Все правильно зробили.Думаю що т.з.В.Олежко і Наталія є працівни ками цієі т.з "лікарні" які незабаром втратять роботу. ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #6 Василь Олежко 19.08.2022 21:43
А кардіологічна допомога вже людям не потрібна? Реабілітація та паліативна допомога потрібна дуже в рідких випадках. А на серцево-судинні зазворювання хворіє майже кожна людина старше 50 років. Де тепер шукати кваліфікованого лікаря кардіолога, завідувачку кардіологічного відділення другої міської лікарні?
Це знущання над людьми!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #5 Василь Олежко 19.08.2022 21:39
Навіть не уявляю свого життя без кардіології у Другій міській лікарні! Кожного року лікувалася у кардіології, дуже вдячна завідувачці відділення Івашуті Ірині Михайлівні, яка завжди підбирала правильне лікування та чуйно ставилася до кожного хворого! Навіть не знаю де тепер шукати такого лікаря. В інших закладах лише мені не допомогли. Навіщо об'єднувати те, що залишилося у другій міській лікарні - паліативну терапію в якій навіть немає хворих? Кардіологічне відділення завжди було переповнене хворими зарахунок гарного медичного персоналу та лікарів! Без кардіологічного відділення Другої міської лікарні не існує!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #4 Василь Олежко 19.08.2022 21:37
Закрили найкраще кардіологічне відділення Другої Черкаської міської лікарні! Неодноразово лікувала в ньому своїх родичів, завжди було чуйне та кваліфіковане ставлення завідувачки кардіологічного відділення Івашути І.М. та медсестер, санітарок. Зараз колектив залишився без роботи, кому тепер потрібне це об'єднання! Дуже шкода! Ні в третій, ні в кардіоцентрі ми не отримали такої кваліфікованої медичної допомоги як у кардіологічному відділенні другої міської лікарні!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #3 Наталія 19.08.2022 21:35
Що означає "здебільшого"? Закрили найкраще кардіологічне відділення в місті з чуйним, висококваліфіко вании колективом! Завідувачка відділенням кардіології другої міської лікарні це чуйний, професійний лікар, доброзичливі медсестри, санітарки - весь колектив залишився без роботи!
Друга лікарня немає сенсу без кардіологічного відділення!
Поверніть медичних працівників кардіологічного відділення! Невже місту всеодно в чиїх руках залишилися серця черкащан?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 Коля 19.08.2022 18:05
Третя на хімселищі.друга в Сосовці.на городі лобода а в Києві дядько
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 ЮЗР 19.08.2022 15:57
Хорошая махинация 8) Что б бабло больше получать..А теперь присоедените всех путан до тех больниц ;-) Что б они пациентов лечили и получали офицыально з/п
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100