реклама

реклама

У мережі показали проектні ескізи двох дитячих садочків, які планують реконструювати у Черкасах і передати, як житло для переселенців. Про це повідомляється на сайті Українського реконструкційного фонду.

«Український реконструкційний фонд» прискореними темпами працює над підготовкою проєктів відновлення соціальних обєктів в рамках підписаних меморандумів про співпрацю, пише ВІККА

cherkasы-2-385x450-1

Ці два садочки знаходяться у Південно-Західному районі. Нині вони перебувають у занедбаному стані.

– Це, можна сказати, надлишкове майно, яке не знайшло застосування за призначенням. Ми такі будівлі плануємо перетворити на прихистки, в яких ВПО зможуть перебувати деякий час. В цих прихистках плануємо розміщення дворівневих ліжок, кухні, пральні, кімнати відпочинку та все необхідне для комфортного проживання осіб, які вимушені покинути свої регіони, – розповіла керівник Фонду Ірина Лещинська.

За її словами, перед архітекторами стоїть складна задача, адже їм потрібно спланувати будівлю, яка не лише вміщатиме певну кількість осіб, але й відповідатиме всім сучасним вимогам до комфорту та безпеки.

cherkasы-1-421x450-1

– По перше, ці будівлі будуть пристосовані під потреби маломобільних груп населення. Тобто ми передбачаємо там пандуси, просторі кімнати та обладнані санвузли. По-друге, по всіх об’єктах, які ми зараз розглядаємо, замовлено у професійних обстежувачів енергоаудит. Пропонуємо встановлювати нові системи опалення, які будуть незалежні від російських енергоносіїв. По-третє, в нових проєктах треба передбачити навіть розстановку ліжок, щоб вони були достатньо віддалені від зовнішніх стін та вікон з міркувань безпеки, – зауважила  представниця компанії-проєктувальника, з якою працює «УРФ»Олександра Єжова.

Зазвичай, додає вона, робота над подібними ескізами триває місяць чи навіть більше.

Фонд співпрацює з містами, які готові надати об’єкти для реконструкції під житло для внутрішньо переміщених осіб.

ba2489d2-44ec-4372-a8fb-3ea3fc7349ef-800x317-1

У квітні чиновники мерії провели «генеральне прибирання» в одному із таких садочків.

«Освітяни, спортсмени, бібліотекарі, працівники департаменту освіти та гуманітарної політики та міської ради – всі ми разом сьогодні зробили неймовірне. До нашого міста щодня приїжджають люди, які втратили житло, і наш обов’язок їм допомогти. Тож дякую всім за гарну роботу, далі ми будемо робити в приміщенні косметичний ремонт. І вже зовсім скоро садочок, в якому майже 15 років не було нікого, стане новим домом для уже наших містян!», – подякувала колективам заступниця міського голови Анастасія Чубіна.

реклама

Коментарі  

 
+1 #2 Но 24.08.2022 10:19
Цитую ЮЗР:
Тот что ниже на фото..он в ЮЗР.. Там нифига неосталось.. 8) так как всё разтащили..До Зимы его вряд ли начнут делать

деньги то потратят,на различные оценки,проекты и.д.,для чего и задумывалось.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 ЮЗР 23.08.2022 21:27
Тот что ниже на фото..он в ЮЗР.. Там нифига неосталось.. 8) так как всё разтащили..До Зимы его вряд ли начнут делать
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100