реклама

реклама

Китайський безпілотний літальний апарат DJI Mavic, який є дуже популярним в українських бійців для ведення розвідки, гурт Kozak System придбав для ЗСУ за гроші, зібрані на концертах у трьох містах України, повідомляє “Козацький край”.

Лідер гурту Іван Деньо записав відеозвернення до мешканців Рівного, Луцька й Черкас, які прийшли на вуличні концерти у цих містах і внесли добровільні пожертви на ЗСУ. Розповів, що безпілотник відправляється до спецпідрозділу ЗСУ, який воює проти російських окупантів у Миколаївській області. Подякувавши усім причетним до збору коштів, Іван Леньо підкреслив: “Кожну вашу гривню конвертовано у нашу спільну перемогу!”

Bezy-myanny-j71

Сума, зібрана під час концертів, не уточнюється, проте в залежності від комплектації, моделі і країни, через яку здійснено закупівлю, ціна такого дрона коливається у межах 100 тисяч гривень.

Безпілотники DJI Mavic, які запущено в серійне виробництво 2016 року, оснащені великою кількістю датчиків, що відслідковують місцерозташування, дистанцію до об’єктів, рівень заряду акумулятора. Апарат може використовуватися як з керуванням через пульт, так і через смартфон, а невеликий розмір у складеному стані дає додаткові переваги у транспортуванні і збереженню в умовах бойових дій.

В режимі «Спорт» максимальна швидкість складає 65 км/год. Максимальна швидкість злету — 5 м/с. Система передачі сигналу дозволяє передавати зображення з камери у якості Full HD на відстань  до 7 кілометрів.

На фронті застосовується для розвідки на тактичному рівні, зберігаючи життя особового складу і коригуючи нанесення вогневих ударів по ворогу.

Тим часом, гурт Kozak System мандрує іншими містами України та закордону, продовжуючи збирати кошти на наступні безпілотники для ЗСУ: вже провели концерти в українському Львові та польському Рибніку, на черзі – Катовіце.

Музика єднає у боротьбі проти печерної ненависті росії до решти світу!

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100