реклама

реклама

В одному з дитячих садків у центрі Черкас адміністрація повідомила батькам, що частина з них не зможе водити своїх дітей до закладу. Таке право матимуть лише ті, хто працює на об'єктах критичної інфраструктури. Подібна ситуація очікує й інші дитсадки, у яких укриття розраховані на меншу кількість дітей, ніж охочих відвідувати дошкільний заклад, пише «Про все».

gettyimages998670532-6e8b6b6cd88922d008909b07a9733cd9

Черкащани обурені, що їм про це повідомили в одному з «батьківських» чатів в переддень нового навчального року. Водночас у міській раді пояснюють, що людей повідомляли про це ще в травні.

"Ще в травні у ЗМІ була інформація про те, чиїх дітей будуть брати в першу чергу, - розповідає заступниця мера Черкас Анастасія Чубіна. – Раніше було 8 тисяч дітей. Садочки, в які можна було водити по 100 дітей, прийматимуть тепер по 50. Тобто, якщо сховище є на 50 дітей, то 51 вже ніхто не візьме в заклад".

До садків "пробилися" ті, хто встиг подати заяву, каже директор Департаменту освіти ЧМР Богдан Бєлов.

"Хто перший заяву подав – того й зарахували, - коментує Бєлов. – У нас 53 садочки і я не знаю, на жаль, коли і хто кого попереджав. Попереджали всіх завчасно. Ситуацію про те, які є укриття та на скільки осіб розраховані - розповідали. Водночас батьки можуть звернутися в інший садочок, де є більші укриття і там їм буде надане місце".

Богдан Бєлов пояснює, що жоден дошкільний заклад не закрився і працюватиме й далі. Під час літніх канікул всі укриття були підготовлені, щоб там могли ховатися діти й працівники дитсадків.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #2 ЮЗР 31.08.2022 12:54
Ну даа 8) Д/с заброшенные в ЮЗР стоят и ремонтировать их никакой член нехочет 8) Бондаренко ...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 Олег 31.08.2022 12:21
Остальные не люди выходит
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100