реклама

реклама

У Буцькій громаді на Черкащині фермери засіяли поля та сади і запасаються продуктами на зиму. Там виростили понад 3 тонни огірків та кабачків. Частиною овочів забезпечили дитячий садочок, передали ЗСУ і переселенцям.

Фото: скріншот відео ШоТам


Про це ШоТам розповідає у межах проєкту «Громада діє».

У Буцькій громаді вважають, що боротися за Незалежність – це тримати економіку на плаву. Громада засадила всі вільні землі, аби взимку були продукти. Тут вважають, що треба годувати і себе, і хлопців у ЗСУ.

Фото: Фейсбук Сергія Залізняка


«Ми всі стараємось на сьогоднішній день всією нашою громадою максимально більше створити робочих місць, максимально засадити «Сади Перемоги» для того, щоб був більший дохід у нашій країні. Буде більший дохід – будемо більше незалежними», — розповідає Буцький селищний голова Сергій Залізняк.

Фото: Фейсбук Сергія Залізняка


Насіння під посів та все необхідне надала всеукраїнська ініціатива «Сади Перемоги».

«Бачте, які гарні помідорчики стигнуть. Я думаю, що кількість буде така, що достатньо буде не лише нашим закладам, а ще й іншим громадам будемо допомагати з продуктовими наборами», — Сергій Залізняк, Буцький селищний голова.

Уже є перший урожай – зібрано близько 2 тонн огірків та 1 тонну цукіні. А ще зібрали кавуни, найбільший з яких – 15 кг 200 г.

«Такі ось, дивіться, екологічно чисті, тут навіть не міндобрив, навіть ніяких добрив інших немає. Тут все лише вода і земля. Помідорчики, капуста. Ось дивіться, які вже зав’язалися чудові голови», — Сергій Залізняк, Буцький селищний голова.

Фото: Фейсбук Сергія Залізняка


У громаді засіяли комунальні землі і долучилося 100 приватних господарств. Ніна Володимирівна посіяла тисячу помідорів, огірки, часник, буряк, капусту та ягоди. Планує забезпечити свою родину, а також переселенців.

«Все вродило, все гарно. Треба старатися і все буде. Треба дбати – й будем мати. І все», — Ніна Володимирівна, господиня.

Овочі та фрукти передають до шкіл та садочків громади. Там їх консервують для діток та переселенців. Крім того, свіжі та консервовані плоди відправляють українським військовим. І це ще не все – у громаді є власний рецепт згущеного молока!

«У цьому згущеному молоці немає взагалі зайвих продуктів жодних. Є лише молоко і цукор», — Сергій Залізняк, Буцький селищний голова.

Згущенку передають місцевим та нашим захисникам на фронт. З такими запасами ніяка продуктова криза не лякає, а Перемога точно буде дуже солодкою!

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100