реклама

реклама

Міська влада буде надавати всебічну підтримку родинам воїнів, які поклали своє життя в боротьбі за незалежність України. Про це йшлося під час зустрічі, яку організували у Черкаській міській раді. Участь у ній взяли міський голова Анатолій Бондаренко, його заступниця Марина Гаркава, представники різних підрозділів Черкаської міської ради, центру комплектування та соціальної підтримки та члени родин загиблих військових.

IMG_1283_2

Під час робочої зустрічі обговорили нагальні питання щодо отримання статусу родича загиблого, оформлення різноманітних пільг від держави та міста і необхідних для цього документів.

«Я розділяю ваш біль. Загибель кожного захисника України – це непоправна втрата для кожного члена нашої Черкаської громади. Тому обіцяю, що у Черкасах сім’ї загиблих і зниклих безвісти отримуватимуть необхідну підтримку і допомогу», – зазначив міський голова Анатолій Бондаренко.

IMG_1297_2

«Підтримка захисників та їхніх родин – наразі пріоритет для нашої роботи. Допомога сім’ям загиблих захисників України передбачена «Комплексною програмою соціальної підтримки захисників державного суверенітету та незалежності України і членів їх сімей – жителів м. Черкаси на 2022-2024 роки». Нещодавно до програми ми внесли зміни, і тепер пільги й виплати поширюються також на сім’ї захисників, які вважаються зниклими безвісти», – повідомила заступниця міського голови Марина Гаркава.

Як зауважила заступниця директора департаменту соціальної політики Валентина Литвинович, за рішенням виконавчого комітету родинам загиблих або зниклих безвісти воїнів у Черкасах надаватимуть пільги на оплату житлово-комунальних послуг – 25%; щорічну грошову допомогу на оздоровлення на кожного члена сім’ї – 5 000 грн; щорічну допомогу до Дня знань на кожну дитину шкільного віку – 6 500 грн; щомісячну стипендію кожному члену сім’ї – 6 000 грн. та іншу соціальну підтримку.

За інформацією пресслужби Черкаської міської ради

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100