Уже за місяць черкаським підліткам можуть заборонити перебувати в громадських місцях після 22-ої взимку та після 23-ої години влітку без супроводу дорослих. Від 2 жовтня 2012 року депутати Черкаської міської ради внесли зміни до рішення міської ради «Про затвердження плану розробки регуляторних актів про обмеження перебування дітей у місцях дозвілля, закладах громадського харчування на вулицях та інших громадських місцях у вечірній та нічний час», пише «Молодь Черкащини».

Згідно зі змінами, неповнолітнім заборонять пересуватися міськими вулицями та відвідувати громадські заклади після 22 години взимку та після 23 години влітку без супроводу батьків або законних представників (юридично визначених, а не брата чи друга, що досягли повноліття). Відстежувати дотримання «комендантської години» буде служба у справах дітей спільно з міліцією та представниками навчальних закладів.

Таку пропозицію на депутатський розгляд винесла комісія з питань соціального захисту профілактики бездоглядності та профілактики правопорушень серед дітей і учнівської молоді Черкаської міської ради на чолі з її головою Віктором Горкуном. Нововведення місяць проходитиме громадське обговорення, а вже наприкінці жовтня чи на початку листопада буде винесене на розгляд сесії міської ради.

Начальник служби у справах дітей Черкаської міської ради Оксана Шишлюк не сумнівається, що більшість депутатів підтримають рішення і проголосують за впровадження такого обмеження у Черкасах.

– Ми маємо на меті підвищити відповідальність батьків за своїх дітей. Адже дитина без догляду у нічний час має більше шансів стати жертвою злочинця або ж сама скоїть злочин, – вважає Оксана Шишлюк.

На думку посадовиці, після такого вето зменшаться випадки вживання алкогольних, тютюнових виробів та наркотиків неповнолітніми. Адже ті зазвичай роблять саме це нічної пори у розважальних закладах.

– Задоволені залишаться три сторони. Перш за все, батьки – бо знатимуть, чим займаються їхні діти поночі; громада – бо в місті стане відносно спокійніше; власники громадських закладів – бо теж зацікавлені у порядку у своїх закладах, – переконує Оксана Шишлюк.

Чи доцільно в обласному центрі обмежити часові рамки дозвілля підлітків, таким чином впорядковуючи їхнє перебування на вулицях міста вечірньої пори? З цим запитанням «Молодіжка» звернулася до перехожих.

  • Тетяна Сназіна, менеджер:

– Я своїх маленьких донечок навіть у двір самих гуляти не випускаю, хоча деякі батьки дозволяють дітям бавитися без нагляду. Тому, думаю, такі обмеження були б доцільними. Зараз же заборонено продаж алкоголю після 22-ої години, то чому б і обмеження для молоді не ввести. Та й узагалі замість вечірніх гулянок дітей треба заохочувати до відвідування секцій.

  • Віталій Коваленко, регіональний менеджер:

– Навіщо когось обмежувати, якщо поведінка підлітків цілковито залежить від їхнього виховання. Не від комендантського часу покращиться порядок на вулицях, не з цього треба починати. Ліпше буде правильно організувати патрулювання вулиць правоохоронцями.

  • Марина Братчук, психолог:

– Під час навчального року такі обмеження доцільні, щоб після 22-ої години діти були вдома. На прикладі власних дітей-підлітків можу сказати, що подібні правила можна було б застосувати у будні дні. Натомість у вихідні та під час канікул краще робити поблажки й дозволяти гуляти довше, щоб діти почувалися вільніше.

  • Олена Яковенко, мерчендайзер:

– Я тільки «за» подібні рамки, бо не секрет, що без нагляду батьків діти тягнуться вживати алкоголь чи курити. Тому, на мою думку, після 23-ої години підліткам краще перебувати вдома, а не на вулицях чи в барах. Батькам теж не варто залишатися осторонь, бо влада повноважна обмежити час, але контроль дітей лишається саме за дорослими.

  • Дмитро Шевердін, приватний підприємець:

– Мені не подобається, коли 18-річна сестра повертається додому після 22-ої години. Дуже переживаю за неї. Тому я не проти таких нововведень і заборонив би підліткам гуляти після десятої ночі.

  • Микола Олійник, пенсіонер:

– Одним обмеженням деградацію молоді не зупиниш. Заборону нічних гулянок треба поєднувати із чимось іншим, наприклад, організацією секцій. А комендантську годину для підлітків я б запровадив із 22.00.

реклама

Коментарі  

 
+1 #9 Sasha 16.10.2012 11:14
знаете,от коммендантского часа ничего не зависит.мне 15 лет,и родители разрешают гулять только до 9 .при желании я всегда и напьюсь, и протрезвею до этого времени,ночью гулять не обязательно :D
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #8 ktd 15.10.2012 13:40
Нарешті! Тільки треба 21 та 22 зробити.
Бо п'яна молодь під вікнами вже дістала - всі ці "васі", "пєті" тощо.
Влітку з 21 і до 3-4 ночі ходять під вікнами, або просто стоять, співають гучно пісні (тупу російську попсу, блатняк тощо), матюгаються, слухають рінгтони на мобільних тощо.
Неможливо нормально виспатися перед роботою.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #7 На добраніч,діти 15.10.2012 09:15
Рішення не найгірше, тільки ще б подумали,яким чином після цього зупинити хабарницво патрульних пепсів.Діти пробуватимуть відкупитися, як загребуть-батьки.Про механізм втілення і наслідки для порушників-жодного слова.Значить "начальнік" буде безконтрольним.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #6 Черкаси 15.10.2012 00:00
в принциаід досить слушне питання... але в законі??? навіть не знаю, на скільки це буде правомірно та конституційно... а взагалі підтримую!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #5 кактус 14.10.2012 19:00
та це ж передрук.. хай Молодіжка розбереться, чи правильно імя написали
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #4 Микола 14.10.2012 18:54
Цитую Зауваження:
Відколи Світлана Шишлюк стала Оксаною?

Та не переймайтеся так. Тут у ПРОЧЕРКУ таке мочуть, що і на голову не лізе. Наприклад пишуть що СЕС винесла постанову: "Висновок СЕС: Регіонал знищив річку на Черкащині" :lol:
Отак СЕС і написала...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #3 Зауваження 14.10.2012 14:20
Відколи Світлана Шишлюк стала Оксаною?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #2 Микола 14.10.2012 10:42
Треба також запровадити те, щоб заклади як Елвіс, Ульта, Міленум та інші танцювально-розважальні заклади для молоді працювали до 22 години.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 вася 14.10.2012 10:40
Напоминает сказку про Чиполино - там тоже было много сказочных ограничений.
Народ как курил где хотел или пил во сколькло хотел так будет и гулять сколько захочет.
Уважаемым чиновникам нужно для себя ввести несколько ограничений - дома, автомобили попроще, разрешить штрафовать себя гаишникам, разрешить сажать себя за преступления.
Может быть тогда народ "клюнет" на их ограничения. А то в последнее время стало опасно выходить на улицу даже когда "можно".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100