реклама

реклама

П'ять спеціальностей можуть опанувати відвідувачки безоплатних курсів для переселенців у Черкасах. Після навчання учасниці отримають сертифікати та зможуть реалізувати себе у новій справі, розповіла Суспільному керівниця проєкту “Жінки для жінок” Вікторія Дараган.

b4e190c548fbbcca

За словами пані Вікторії, набір на заняття триває. На них жінки можуть навчитися рекламувати власну справу у соцмережах, робити іграшки, друкувати на тканині, виконувати клінінгові роботи та шити.

"Жінкам-переселенкам часто не вистачає спілкування та емоційної підтримки. Також тепер вони мають можливість опанувати професію, що може допомогти заробляти", — розповіла вона.

Світлана Килимчук розповіла: створювала щось власними руками востаннє 25 років тому. Тепер вчиться робити іграшки:

"На одному занятті зробили «обличчя», на наступних — пелюсточки, очі, ротик і вийшов брелок".

У Черкаси жінка переїхала з Херсона. Евакуація, зазначила вона, далася їй нелегко, а творчість допомагає впоратися з емоціями:

"У такий непростий час займатися творчістю — це дуже важливо. Спокійніше на душі".

Зі сльозами згадує рідне місто жителька Краматорська Тетяна Коробка. На заняттях, пояснила вона, відпочиває душею, а першу іграшку хоче подарувати онучці:

"У мене є маленька внучечка і в мене є до чого прагнути. Хочу зробити якусь іграшку, щоб їй було цікаво".

Учасниці курсу зможуть не лише дарувати власні вироби, а й заробляти на них, розповіла керівниця проєкту "Жінки для жінок" Вікторія Дараган.

З її слів, організатори планують створити сайт, де переселенки зможуть розміщувати фото своїх виробів. Також буде шоурум, через який вони зможуть їх продавати.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100