реклама
Sucurity Police

реклама

Громадяни, які подали заявки на житлові субсидії, завдяки онлайн-сервісу можуть дистанційно перевірити їх статус. Як це зробити – розповідає заступниця директора департаменту соціальної політики Катерина Бінусова.

90_2451_475064_s

За даними департаменту соціальної політики, нині в Черкасах більше 30 тисяч домогосподарств отримують субсидії. І завдяки онлайн-сервісам люди можуть самостійно перевірити призначення державної допомоги на оплату комунальних послуг.

«Зробити це легко, – розповідає Катерина Бінусова. – Для цього слід зайти на сайт Єдиного держреєстру отримувачів житлових субсидій та ввести свої дані. (сайт https://subsidii.ioc.gov.ua/ )

Оскільки доступ до інформації у реєстрі можливий за адресами домогосподарства, необхідно вказати область, населений пункт, вулицю, номер будинку, номер квартири.

Після введення даних, з'являться відомості про призначення чи відхилення заявки на субсидію конкретному господарству. Якщо користувачеві дадуть схвальну відповідь, то стануть доступні дані про обсяг субсидії та період, протягом якого її виплачуватимуть».

Катерина Бінусова нагадує, що житлову субсидію громадянам призначають з місяця звернення до дня закінчення опалювального сезону та розраховують:

на час неопалювального сезону — 1 травня – 30 вересня;

на період опалювального сезону — 1 жовтня – 30 квітня включно.

При цьому компенсацію за прихисток внутрішніх переселенців не враховують при нарахуванні субсидій як дохід, тому це не впливатиме на їх розмір.

Також варто знати, що українським біженцям, які виїхали через війну за кордон, держава допомагатиме утримувати житло в Україні. Вони також отримають право на житлові субсидії на тривалий час. Право на державну компенсацію за комунальні послуги на час війни також мають офіційно зареєстровані безробітні.

Про це йдеться на сайті ЧМР.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100