реклама

реклама

З початку повномасштабного вторгнення рф в Україну справжнім другом для Черкас стало латвійське місто Валмієра, із яким 22 липня цього року підписали угоду про встановлення побратимських відносин.

IMG_7819

Міський голова Анатолій Бондаренко, перший заступник Сергій Тищенко і заступниця Анастасія Чубіна провели зустріч в форматі онлайн з керівництвом Валмієри і обговорили перспективи подальшої співпраці. Участь у зустрічі також взяли представники департаменту економіки та розвитку Черкаської міської ради.

Члени виконавчого комітету подякували латвійським друзям за допомогу та підтримку, які ми від них отримуємо. Зокрема, днями з Валмієри прибув потужний дизельний генератор, який вже встановили у найбільшій школі Черкас для потреб цього навчального закладу і «Пункту незламності», який там розташований.

«Із початку повномасштабного вторгнення Валмієра та край активно допомагають Україні, приймають біженців і надсилають гуманітарні вантажі. Наразі у Валмієрі живе чимало українців, серед них півтори сотні дітей. Усі вони дуже позитивно відгукуються про дружню атмосферу підтримки, яку вони відчувають від латвійців», - зауважив Анатолій Бондаренко.

«Ми дуже вдячні латвійському народу за те, що підставили нам плече у важку хвилину. Відстоюючи усю цивілізовану Європу, ми платимо життями наших людей. Проте впевнений – ми переможемо, адже правда за нами», - підкреслив перший заступник міського голови Сергій Тищенко.

Під час відеоконференції латвійська сторона на чолі із мером міста Валмієра Янісом Байксом запевнила, що і надалі надаватиме необхідну допомогу.

«Ми на вашому боці. Будемо допомагати усім, чим зможемо», - зазначив голова муніципальної ради Валмієрського краю Яніс Байкс.

Міський голова Анатолій Бондаренко повідомив, що після російських обстрілів енергетичної інфраструктури найбільш актуальною допомогою для нас є теплові гармати, генератори та інші подібні засоби для обігріву.

Також сторони домовилися про подальшу співпрацю у напрямку підтримки молоді та спорту.
«Наразі триває процес підписання угоди між валмієрською школою і однією з черкаських шкіл. Також спільно заплануємо і проведемо спортивні турніри і чемпіонати», - сказала Анастасія Чубіна.

Члени виконавчого комітету висловили сподівання, що коли українці виженуть російських окупантів з нашої землі, можна буде реалізувати разом із Валмієрою багато цікавих і корисних проєктів.

Про це інформує Черкаська міськрада.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100