реклама

реклама

Театралізоване дійство «Вечорниці у Солохи» відбулося в міському Будинку культури ім.Кулика. Його підготували творчі колективи університету Третього віку Територіальний центр надання соціальних послуг м.Черкаси. Захід проводиться втретє і цього року він був присвячений Збройним Силам України.

Цього разу традиційні гоголівські мотиви з повісті «Ніч перед Різдвом» мали яскравий патріотичний акцент, адже в наше життя прийшла війна. Під час мюзиклу Солоха крала зорі з допомогою бутафорського джавеліна й просила, аби не було сирен повітряної тривоги. Громада Диканьки демонструвала власну тероборону, козак Чуб служить громаді села на блок-посту, жінки волонтерять, сільська ворожка варить зілля проти орків, чорт закликав росяін іти геть з нашої землі, цигани пильнують околиці села, аби не пройшов ворог.

У сценарії вміло поєднали танці козаків із шаблями, циган та лісових чаклунок, народні та сучасні патріотичні пісні, поезію, українські жарти, примовки й тости про волю та свободу. Бурхливі оплески та вигуки «Браво» свідчили про успіх дійства.

За словами режисера-постановника та художнього керівника мюзиклу Ірини Кирилової у виставі-мюзиклі взяли участь ансамбль «Бойові козаки», гурт «Осіння троянда, ансамбль естрадно-сценічного танцю «Глорія», дует «АіС» та багато сольних виконавців. Загалом більш як півсотні слухачів університету Третього віку Територіального центру.

Від імені Черкаського міського голови Анатолій Бондаренко усіх привітала та подякувала Збройним Силам України за можливість проведення такого заходу заступниця голови Марина Гаркава.

319976318_824889658585987_3630322754528995166_n

«Вечорниці – наша українська традиція, наші духовні цінності, які тримають український народ, – сказала Марина Олександрівна. – І приємно, що саме в рамках міської програми «Університет Третього віку», яка функціонує в Територіальному центрі, є можливість проводити такі тематичні заходи. Ми запрошуємо всіх охочих людей срібного віку прилучатися до активного життя. Адже це комунікація, натхнення, творчість і боротьба, яку вкотре продемонстрували на сцені талановиті актори терцентру».

«Звичайно, війна внесла корективи у роботу Територіального центру, – говорить директор закладу Андрій Сегеда. – Тож разом із департаментом соціальної політики ми займаємося реалізацією в місті соціальних програм, а також потужною волонтерською діяльністю та підтримкою наших захисників. Однак залишається місце і для творчості, про що красномовно свідчить нинішній захід».

Взагалі, слухачами Університету третього віку територіального центру є понад чотири сотні містян, які займаються більш як у двох десятках різних гуртків.

Про це пише прес-служба Черкаської міськради

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100