Озброївшись термометрами, пірометрами та іншими тепловимірювальними приладами учні п’яти черкаських загальноосвітніх шкіл розпочали енергоекспертизу в Черкасах.

Молодь виявлятиме місця, де бездумно втрачається енергія, інформує прес-служба Черкаського міськвиконкому. Розпочнуть зі своїх домівок, шкільних будівель. До того ж, крім звичних предметів, школярі взялися вивчати новий курс «Енергоефективність».

Як говорить директор департаменту освіти та гуманітарної політики Ірини Топчій, молодь в інтерактивній формі і на практиці вивчатиме, як економити воду, електроенергію, газ, тепло тощо. Цьогоріч Черкаси долучились до міжнародної програми «Spine» з енергоефективності за підтримки Європейського Союзу.

Викладають новий предмет у формі факультативу вчителі фізики, географії, природознавства, котрі попередньо пройшли перепідготовку.

За словами директора ЗОШ №7 Юрія Середи, у його навчальному закладі вже впроваджена економія різних видів енергії: встановлені склопакети, утеплюється фасад.

– А завдяки новій освітній програмі ми прагнемо виховати наших учнів як свідомих споживачів та справних платників податків, – говорить директор. – Наприкінці учні підготують міні-проекти, які дозволять зменшити втрати тепла чи іншої енергії в місті. За можливості, батьки, вчителі та міська влада втілюватиме їх у життя.

Школа, яка представить найдієвіший і найкорисніший проект, отримає подарунок від «Spine».

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #1 Новый Гость 18.10.2012 10:44
Если мозгов нет у мэрии, что остается делать?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100