Працівники карного розшуку лінійного відділу на ст. Одеса-Головна УМВС України на Одеській залізниці за шахрайство і грабіж на залізничному вокзалі затримали 41-річного жителя Донецької області. Заява про заволодіння шахрайським шляхом особистими речами та документами до чергової частини надійшла від 56-річного жителя Черкаської області.

Як з’ясувалось, потерпілий дрімав на залізничній лавці, коли його розбудив охайно одягнений чоловік і, назвавшись працівником міліції, попросив пред’явити документи. Після цього, відібравши не тільки документи, а й особисті речі чоловіка, псевдо-міліціонер попередив, що за годину після детальної перевірки все буде повернуто власникові в черговій частині міліції.

Коли пройшов визначений час, і потерпілий звернувся до правоохоронців, стало зрозуміло, що злочин здійснив досвідчений шахрай-самозванець. Крім паспорта, військового квитка та побутових речей, зловмисник заволодів також документами та залізничним квитком на поїзд до близького зарубіжжя, які потерпілому дав на зберігання його знайомий 52-річний іноземець, у якого повністю втрачений зір. Чоловік повинен був допомогти інвалідові сісти до вагону і там повернути паспорт та квиток.

Завдяки прикметам, які вказав громадянин, працівники міліції «за гарячими слідами» затримали правопорушника неподалік від залізничного вокзалу. Квиток він встиг здати в касу, але замість грошей отримав талон на повернення готівки за місцем призначення, тобто за кордоном.

Затриманим виявився рецидивіст, який в Донецькій області неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за хуліганство та розбій, востаннє у 2007 році. Зі слів зловмисника, в Одесу він приїхав кілька тижнів тому в пошуках роботи, а тим часом займався випадковими заробітками. На грабіж він спокусився, натрапивши на довірливу людину, а чужі документи планував віддати в заклад власникові кімнати, де він тимчасово проживає, як гарантію подальшої оплати.

Наразі зловмисник заарештований, порушено кримінальну справу за ознаками ч.2 ст. 186 «Грабіж» та ч.1 ст. 357 «Викрадення, привласнення, вимагання документів, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодження» Кримінального кодексу України. Триває слідство, повідомляє прес-служба УМВС України на Одеській залізниці.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100