Уже багато років у Чорнобаї не могли відбудувати Свято-Варваринський храм. Минуло понад 10 років з моменту ухвалення громадою рішення про відновлення церкви і ще п’ять – активного будівництва зусиллями усіх односельчан. Але впевненість, що задумане здійсниться, з’явилась зовсім несподівано, з приїздом на виборчий округ кандидата у народні депутати Володимира Зубика.


За словами настоятеля храму отця Іоана, за численними багаторічними запитами в різні інстанції, стояли сухі відписування і відмовки. За основу було обрано шедевр зодчества – проект однокупольного діючого храму Покрови на Нерлі у Володимирській області Російської Федерації.

– Вийшовши до Володимира Зубика з проханням, я висловлював позицію усіх наших прихожан, розумів надзвичайну відповідальність, розповідаючи про нашу справу. І, особливо відрадно, що людина мене почула, поставилась з повною серйозністю та зрозуміла, – підкреслив отець Іоан, – зауважуючи, що за теплими словами, невідкладно прослідували справи.

За кілька днів були здійснені остаточні розрахунки, а ще за кілька настоятель храму отримав від представника благодійного фонду «Лицем до лиця» на добудову храму 407 тисяч гривень. Представники благодійного фонду запевняють, що й надалі допомагатимуть цьому храму, зокрема, після будівництва тут буде зроблено розпис.

Благодійники допомогли не лише громаді Чорнобая. У ряді сіл Чорнобаївщини, Драбівщини та Чигиринщини вони виділили кошти чи то на відбудову, чи на облаштування церков. Так ремонтні роботи нарешті рушили з місця в приміщенні храму Різдва Пресвятої Богородиці, що у Вершацях Чигиринського району. Кошти в сумі 10 тис. грн. нещодавно було передано церковній громаді на покриття матеріальних затрат у зв’язку з реконструкцією колишньої контори колгоспу під приміщення церкви. Частину цих коштів настоятель храму, священик, протоієрей Павло Литвиненко витратив на придбання хреста.

– Купол ми вже давно придбали, а от на хрест грошей не було, – зауважує священик. – Нині службу правлять у старому будиночку, що перебуває в аварійному стані.

Протоієрей Павло щиро вдячний благодійникам за те, що не залишилися байдужими й унесли свою лепту в будівництво дому Божого.

Кандидат у народні депутати Володимир Зубик висловлюється на підтримку церкви в кожному селі. Підкреслює, що це друга школа, яка не дає людині впасти морально. Майже щотижня відвідує її разом із сім’єю. Всі його п’ятеро дітей привчені любити Бога.

– Духовна чистота  має бути на першому плані, – зауважує Володимир Володимирович. – І не важливо, яку людина займає посаду, де живе і чим займається, в її серці завжди має бути місце для Бога. Бог – один для всіх, як і для всіх релігій чи не основним є правило поводитися з ближніми так, як би ти хотів, щоб поводилися з тобою. Тому я з усіх сил стараюся, щоб ніколи нікого не підводити й завжди дотримуватися свого слова.

* передвиборна агітація

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100