реклама

реклама

Черкаська міська рада підтримала програму відшкодування вартості джерел безперебійного живлення житловим будинкам. Ідеться про ті багатоповерхівки, які не можуть забезпечувати теплопостачання без електрики.

Як повідомив в. о. директора департаменту житлово-комунального комплексу Сергій Отрешко, нині в Черкасах близько 100 таких будинків. Програма поширюється на всі типи управління будинками: ОСББ, ЖБК, а також ті, якими керують управлінські компанії, пише 18000

генератор

Вартість генератора або іншого джерела безперебійного живлення зможуть відшкодувати всім будинкам, які придбали його після 10 жовтня. Саме в цей день відбувся перший масовий ракетний обстріл ворогом української інфраструктури.

Отрешко також розповів про механізм відшкодування.

– Перший крок – управитель будинку викликає представника теплопостачальної організації і вони разом складають акт, що цей будинок не може бути забезпечений теплом без джерела безперебійного живлення, також разом визначають потужність, яка потрібна, щоб забезпечити функціонування системи, – зазначив чиновник.

За наявності акту будинок купує джерело безперебійного живлення, встановлює його в будинку та знову запрошує представника теплопостачальної організації. Разом вони складають ще один акт про те, що придбаний генератор справді працює і подає тепло.

– Наявність цих двох актів і документів про придбання є достатнім для компенсації, – запевнив Сергій Отрешко.

Він наголосив, що компенсація вартості відбуватиметься не у відсотках, а в певній сумі, ключовим є потужність придбаного джерела живлення.

– Наприклад, до 3,5 квт – компенсація – 30 тисяч, до 5 квт – 45 тис. грн, – пояснив посадовець.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100