реклама

реклама

Продуктові та гігієнічні набори новоприбулим переселенцям, допомога маломобільним літнім людям та людям з інвалідністю, ремонт нового тимчасового житла для внутрішньо переміщених осіб та інші зміни було внесено сьогодні рішенням сесії Черкаської міської ради до «Програми надання підтримки внутрішньо переміщеним/або евакуйованим особам у м. Черкаси у зв’язку із введенням воєнного стану на 2022 рік», а також продовжено її дію на 2023 рік.

321054934_506310764812151_8658177753026787460_n

Зокрема, буде розширено відділення тимчасового проживання Територіальний центр надання соціальних послуг м.Черкаси для розміщення маломобільних людей похилого віку з числа внутрішньо переміщених осіб. Передбачено виділення коштів на ремонт та облаштування приміщень загального користування меблями, побутовою технікою та інвентарем.

В рамках цього ж заходу, для облаштування додаткових місць для проживання внутрішньо переміщених та/або евакуйованих осіб передбачено проведення у 2023 році капітального ремонту будівель за адресами: вул. В’ячеслава Чорновола, 118/1, 30-річчя Перемоги, 24 та вул. Кобзарська,1.

Буде також створено належні умови для денного догляду, трудової та фізичної реабілітації осіб з інвалідністю з числа внутрішньо переміщених та/або евакуйованих осіб у Центрі комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «ЖАГА Життя». Передбачено кошти на проведення ремонту приміщень, придбання обладнання, інвентарю, побутової техніки, меблів, телескопічного пандусу, автомобіля зі спеціальним підйомником.

У 2023 році передбачено створення мультидисциплінарної мобільної команди, до якої входитиме психолог, соціальний працівник, юрист та медик. Команда надаватиме допомогу постраждалим від воєнних дій внутрішньо переміщеним та/або евакуйованим особам у місцях, де вони перебувають.

Також змінами до програми передбачено, що у 2023 році внутрішньо переміщених осіб, які прибуватимуть в Черкаси вперше, одноразово забезпечуватимуть продуктами харчування та засобами гігієни.

Про це повідомляє Черкаська міськрада.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100