Студенти Черкаського державного технологічного університету побачили, як річкова вода перетворюється в питну. Для них головний технолог КП «Черкасиводоканал» Олександр Гончаренко провів екскурсію на Дніпровській водоочисній станції (ДВС).

 

Перед безпосереднім ознайомленням з повною технологічною схемою роботи водоочисної станції, Олександр Володимирович розповів гостям про історію побудови, а потім студенти побачили всі етапи підготовки питної води від водозабору до подачі її в місто.

За словами головного технолога, якість річкової води характеризується високим рівнем органічного забруднення, заліза та мікробіологічними показниками. Тож технологічні параметри водопідготовки постійно коригуються залежно від якості води в Дніпрі.

– У 2010 році набув чинності новий, більш жорсткий стандарт якості на питну воду. Він уніс свої корективи і в роботу «Водоканалу», – зазначив Олександр Володимирович, – тому ми переглянули технологію очищення води в бік зменшення кількості хлору. Зараз для очищення дніпровської води ми використовуємо найсучасніші реагенти як вітчизняного, так і закордонного виробництва, використовуємо новітнє дозувальне обладнання.

Головний технолог розповів про методи очищення води, які нині використовує підприємство, ознайомив з повною технологічною схемою роботи водоочисної станції.

Також студенти побували в лабораторії, у залі фільтрів та загалом змогли оцінити масштабність роботи Дніпровської водоочисної станції.

Практика проведення екскурсій на об'єкти підприємства є традиційною, адже безпосереднє ознайомлення студентів та школярів з процесом водопідготовки допоможе краще орієнтуватися у питаннях водозабезпечення та проблемах екології водних ресурсів, зазначає прес-служба «Черкасиводоканалу».

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100