реклама

реклама

Старовинні автентичні двері, які стояли на вхідній групі Смілянського краєзнавчого музею, відреставрують. Проте їх встановлять лише всередині будівлі. А сам вхід прикрашатимуть сучасні двері. Про це повідомив місцевий громадський діяч Максим Сорочан, пише «Вікка».

2022-11-09-muzeum

Він отримав відповідь на свій інформаційний запит. «Роботи із заміни були розпочаті ще у 2016 році. А заміна дверей і вікон була проведена відповідно до Плану заходів щодо підготовки закладів культури до опалювального сезону», – зазначив чоловік.

Нагадаємо, що у Смілянському краєзнавчому музеї замінили автентичні оригінальні двері і вікна на сучасні. Витратили на це близько 80 тис. грн. Проте це не сподобалося місцевим активістам та київським архітекторам.

318333467_5383100461817544_747980617571739009_n

Архітектори впевненні, що двері музею – це унікальна пам’ятка, яку варто було б зберегти. Київський фотограф Олександр Малун написав на своїй сторінці в мережі Фейсбук: «Ніби якась паралельна реальність, на заході України активісти власними силами реставрують старі двері, а на Черкащині витрачають бюджетні кошти, щоб їх позбутись. І це будівля краєзначого музею, яка б мала доносити історію до людей. Цікаво, яка їх подальша доля, на смітник, як в Києві?»

Тим часом у Краєзнавчому музеї Сміли говорять, що двері встановлять всередині. А біля входу облаштують ще й пандус. Тому з метою збереження об’єкта культурної спадщини будуть сформовані напрацювання від експертів і громадськости.

Збір пропозицій триває до 13.01.2023. Матеріали можна надсилати на електронку Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду з темою листа “Напрацювання зі збереження автентичного екстер’єру Смілянського краєзнавчого музею”.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100