Учора в черкаській ЗОШ № 30 звичайний урок фізичної культури перетворився на майстер-клас: справжнім тренером та наставником відчув себе гравець «Черкаських Мавп» Данте Свонсон, повідомляє прес-служба баскетбольного клубу.

Американський захисник «Черкаських Мавп» Данте Свонсон ще не дебютував у складі нової команди в офіційних матчах, проте вже встиг взяти участь у кількох акціях клубу.

Під час уроку Данте навчав учнів виконувати передачі різних видів, продемонстрував тонкощі ведення м’яча та дриблінгу.

Після завершення відточування майстерності у виконанні різних вправ учні зіграли між собою товариський матч. Поділ команд був традиційним: дівчата проти хлопців. Як справжній джентльмен Данте Свонсон грав в одній команді з дівчатами. Позитивні емоції отримали як учні, так і захисник «Черкаських Мавп».

– Я дуже задоволений тим, що гравець «Суперліги» завітав до дітей на урок. Це вже не вперше до нас приходять гравці «Черкаських Мавп». Раніше кілька років тому свій урок нашим учням провів Володимир Гуртовий. Такі заходи позитивно впливають на дітей, у них з’являється більше бажання займатися баскетболом. Діти задоволені: їм дуже подобається спілкуватися з професійними баскетболістами. Я думаю, що після такого майстер-класу низка учнів захоче займатися цим видом спорту, – ділиться враженнями вчитель фізичної культури ЗОШ № 30 Віктор Канівець.

Не приховує свого задоволення від майстер-класу і Данте Свонсон:

– Я люблю працювати з дітьми. У США я також часто грав у баскетбол з дітьми. Мені це подобається. Тому я був дуже радий прийти сьогодні і поділитися своїм досвідом з дітьми. Шкода, що через мовний бар’єр я не можу з ними вільно спілкуватися, оскільки є низка моментів, коли потрібно відразу на майданчику дітям підказати, що і як зробити. Проте такі уроки є дуже важливим для дітей: вони отримують позитивні емоції, дізнаються щось нове. Якщо діти хочуть займатися баскетболом, то сьогоднішній майстер-клас повинен піти їм лише на користь.

Наостанок всі охочі мали змогу взяти автограф та сфотографуватися з Данте Свонсоном. Також баскетболіст «Черкаських Мавп» запросив учнів на наступну гру «Черкаських Мавп» проти БК «Одеса», подарувавши їм квитки.


реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100