реклама

реклама Делікат

реклама

UNFPA за підтримки Європейського Союзу (ЄС), доставив 56 тонн засобів індивідуального захисту та санітарно-гігієнічних наборів для пацієнток та персоналу 16 лікарень та спеціалізованих пологових закладів різних регіонів України.

До Харківської, Чернігівської, Миколаївської, Запорізької, Дніпропетровської, Одеської, Тернопільської, Черкаської, Кіровоградської, Хмельницької, Полтавської областей прибули 6500 санітарно-гігієнічних наборів, які будуть роздаватись жінкам напередодні та після пологів. Ці набори складаються із засобів для особистої гігієни, натільної білизни, а також теплих ковдр, які можуть знадобитися протягом зими. Також кожна лікарня отримала засоби індивідуального захисту для персоналу: рукавички, комбінезони, халати, маски, окуляри.

unnamed

“Жінкам буває важко отримати доступ до якісних медичних послуг - адже велика їх кількість переїхали і не знають, до якого лікаря звернутись на новому місці, з іншого боку - багато лікарок виїхали за кордон. До того ж залишається проблема гендерно зумовленого насильства. Тому репродуктивне здоров’я українок є одним з наших пріоритетів зараз”, - зазначив Павло Замостян, заступник представника Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні.

“Сотні медичних закладів було знищено з початку російської війни в Україні. Українські медичні працівники продовжують ризикувати життям, щоб врятувати життя. Багато з них працюють в екстремальних умовах і без належного медичного забезпечення. Як надавача гуманітарної допомоги, одним із головних пріоритетів ЄС є підтримка української системи охорони здоров’я - гарантія того, що люди отримують необхідну медичну допомогу по всій країні», – наголосила Клаудія Амарал, керівниця офісу Генерального Директорату Єврокомісії з питань європейського цивільного захисту та гуманітарної допомоги (DG ECHO) в Україні.

Доставлені матеріали допоможуть медичному персоналу проводити безпечні пологи, включаючи кесарів розтин та інші акушерські хірургічні втручання, а також зменшити наслідки викиднів та ризики материнської смертності, якій можна запобігти. Завдяки доставленим раніше цього року наборам репродуктивного здоров’я, тисячі жінок - в тому числі постраждалі від сексуального насильства - отримали якісну медичну допомогу.

31

З початку повномасштабної війни в Україні, UNFPA за підтримки партнерів доставив більше 100 тонн медикаментів та обладнання в пологові будинки та гінекологічні відділення по всій Україні, запустив у роботу 30 мобільних клінік репродуктивного здоров’я та національну “гарячу” лінію з питань сексуального і репродуктивного здоров’я, щоб забезпечити весь спектр послуг для жінок та дівчат в Україні.

У межах цього проєкту, що фінансується Генеральним Директоратом Єврокомісії з з питань гуманітарної допомоги та цивільного захисту, UNFPA також передав дві повністю обладнані та функціональні мобільні медичні амбулаторії лікарням Полтави та Черкас. Ці мобільні клініки відвідуватимуть навколишні громади, щоб обслуговувати людей, які не можуть дістатися до лікарень. Мобільні клініки пропонуватимуть первинну медичну допомогу, а також спеціалізовані послуги з підтримки сексуального та репродуктивного здоров’я для жінок і дівчат, включаючи кваліфіковану допомогу при народженні та післяпологовий догляд.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100