Із низкою нагород та першим загальнокомандним місцем повернулися черкаські хортингісти одразу з двох всеукраїнських змагань – Чемпіонаті України серед юніорів віком 16-17 років та Всеукраїнському турнірі серед усіх вікових категорій, пише «Черкаський спорт».

Проходили змагання у місті Тячів Закарпатської області. За словами наставниці черкаських хортингістів Ази Шульги, саме живописне місто надихнуло спортсменів на високий результат.

– Дітям поїздка дуже сподобалася. Пейзаж, гори... Надзвичайна краса. Хоча дорога була і неблизька, проте саме живописність міста надихнула спортсменів. Черкаська команда у черговий раз підтвердила свій високий рівень, зокрема і збірна команда Академії пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля. Курсанти, які в нас займаються, теж посіли високі призові місця, – розповідає президент Черкаської обласної федерації хортингу Аза Шульга.

За звання кращих черкаські спортсмени змагалися із найсильнішими спортсменами України у кількох вагових та вікових категоріях.

– Команда досить успішна. Усі у нас повернулися з медалями, призами. Посіли перші, другі місця. Возили ми як маленьких дітей, так і дорослих. Команда поїхала невеликим складом – десять осіб. Але це не завадило нам взяти перше загальнокомандне місце і заробити максимум балів. Щодо самого чемпіонату України, то участь у ньому ми беремо вперше. Адже раніше змагання не мали такого розподілу. Зараз же, нарешті, розподілили на вікові групи, – додає Аза Шульга.

Зараз хортингісти готуються до Кубку України, який відбудеться в грудні в Дніпропетровську.

– Саме на цих змаганнях у спортсменів буде змога здобути звання майстра спорту України. Ми зараз дуже серйозно до цього готуємося. Усі команди готуються до цих змагань дуже відповідально. Але до цього чемпіонату у нас буде ще змога випробувати свої сили на низці місцевих змагань. Тому постійно триває підготовка то до одних змагань, то до інших, – говорить президент Черкаської обласної федерації хортингу.

Найближчі змагання, на яких спортсмени боротимуться за звання кращих – це Чемпіонат України серед юнаків 8-13-ти років та Чемпіонат Черкаської області за всіма віковими категоріяим.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100