Аби вкотре нагадати водіям про правила паркування, а також звернути увагу власників паркувальних майданчиків на необхідність дотримання вимог Правил паркування транспортних засобів (Постанова Кабінету Міністрів України від 3.12.2009 року № 1342) при облаштуванні й забезпеченні функціонування таких об’єктів, Державтоінспекція України з 10 по 25 жовтня проводить обстеження майданчиків для паркування транспортних засобів, що розміщені на вулично-шляховій мережі міст і населених пунктів.

У першу чергу, працівники ДАІ перевіряють наявність погодження з Державтоінспекцією місць розташування майданчиків для паркування та схем організації дорожнього руху на них; відповідність облаштування майданчиків дорожніми знаками і розміткою затвердженим схемам; наявність на майданчиках виділених місць для інвалідів та їх відповідного позначення; наявність інформації про оператора, що надає послуги, вартість послуг з утримання майданчиків для платного паркування; відповідність способу постановки автомобілів на майданчиках для паркування вимогам дорожніх знаків і розмітки тощо.

У разі виявлення порушень Правил паркування транспортних засобів та Правил дорожнього руху в межах компетенції Державтоінспекції до відповідних посадових осіб та водіїв вживаються заходи адміністративного впливу. Про це інформує прес-служба ДАІ області.

З початку року на дорогах України через порушення водіями транспортних засобів правил зупинки і стоянки сталося 87 дорожньо-транспортних пригод, у яких 8 осіб загинуло та 87 отримали тілесні ушкодження. Паркуючись з порушенням правил, рідко хто задумується над тим, що подібні дії серйозно впливають на стан аварійності на дорогах і на виникнення заторів, що, в свою чергу, також ускладнює дорожню обстановку.

Втім, нерідко провина лежить не тільки на водіях. Часто власники паркувальних майданчиків порушують вимоги правил, норм і стандартів при обладнанні таких об’єктів технічними засобами регулювання дорожнього руху та дорожньою розміткою. Крім того, працівники цих майданчиків, у гонитві за «легкими грошами», паркують автомобілі за межами парковок або під кутом до проїжджої частини вулиць.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-1 #2 Милослав 21.10.2012 13:22
Вот зделали площу возле Дружбы народов, так теперь там припаркованые машины перегорождают и так урезаную проезжую часть, ведь там не предусмотренна парковка и машины теперь с трёх рядов едут водин. И всем пофиг.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 Ігор 19.10.2012 18:30
и покажите мне хоть одну парковку в городе (не считая тех, что около супермаркетов), которая отвечала бы хоть одному требованию к парковкам...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100