реклама

реклама

П'ятеро малюків народилося у перші два дні 2023 року у міському пологовому будинку Черкас. Новорічна ніч пройшла без пологів, а от першого січня першим з’явився хлопчик, розповіла завідувачка акушерського відділення Ірина Дейнека, пише Суспільне.

d0e55c2b59833818

"Ми думали, що це тренувальні перейми, що все пройде, однак потім виявилося, що потрібно збиратися у пологовий будинок. Народилася донька о 22:55 годині 1 січня 2023 року. Швидко у нас все це відбулося, лікар-акушерка допомагала, ми за нею все повторювали і тому у нас все гарно вийшло", розповіла черкащанка Яна Мельниченко.

З її слів, очікувала на народження доньки 17 січня, проте маленька Кіра вирішила з’явитися на світ саме першого січня і стати новорічним подарунком для батьків.

В очікувані донечки Лариса Жерехова. Це її третя дитина, та хвилювання присутні через постійні повітряні тривоги, зазначила жінка:

"Після побаченого по телебаченню, особливо подій у Маріуполі, стає страшно. Страшно, але радість є. Життя продовжується, ми чекаємо миру".

Відповідальність та готовність працівників до роботи під час свят не зменшується, проте народження малюків у такі дати — радість не лише для батьків, розповіла старша акушерка Тетяна Томченко:

"У нашому закладі деякі акушерки навіть просять, щоб кожний Новий рік їх ставили на зміну 31 грудня. Для них це значимо".

У 2022 році у міському пологовому будинку з'явилося 1 405 малюків, серед них більшість дівчат. Цьогоріч вже є три дівчинки та два хлопчики, прокоментувала завідувачка акушерського відділення Ірина Дейнека. Тож сподівається, що і цей рік буде багатий на поповнення у родинах:

"Знаєте, так же говорять у народі: якщо хлопчик, то буде гарно складатися рік. Чоловік повинен зайти першим, то до нас зайшов чоловік першим в пологовий будинок. А якщо перші дівчатка, то буде мир. Ми завжди в русі, тому що ми надаємо допомогу і чекаємо на наших жінок 24/7".

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100