Освоїти ази комп’ютерної грамотності, навчитися користуватися інтернетом, поштовою скринькою, гугл-акаунтом, встановлювати програми та багато інших корисних і необхідних у сучасному світі речей, люди пенсійного віку можуть навчитися на комп’ютерних курсах, що працюють при Територіальному центрі надання соціальних послуг м.Черкаси.

Як розповів викладач комп’ютерних та смарт-курсів Денис Кобелев, у терцентрі діють відразу чотири напрями навчання.

322721863_1599948370470121_8016059865101757520_n

– На початковому рівні в нас навчаються люди, які взагалі нічого не знають про комп’ютери. На другому рівні даються більш поглиблені знання. Крім того, ми беремо участь у державній програмі «Дія. Цифрова освіта», яка передбачає вивчення роботи з інтернетом. Після закінчення цих курсів, слухачі отримують сертифікати. І ще один напрям – це індивідуальні консультації для тих людей, в кого виникають певні проблеми чи запитання при користуванні ПК, – розповідає Денис Кобелев.

– Хоч я й працював свого часу начальником планового відділу, проте це було давно і комп’ютеризація пройшла повз мене. Вирішив потихеньку освоювати. Пройшов у терцентрі початкові курси, тепер вже перейшов на другий рівень. Я і в ютубі дивлюсь різні ролики, але мені не все зрозуміло, а займатися з викладачем то зовсім інша справа, – зазначив відвідувач терцентру Олексій Кульбашний.

Ще один слухач курсів, Віктор Озеров, приїхав з сім’єю з Харкова. Знайшли прихисток в Черкасах кілька місяців тому. Про терцентр почув на курсах української мови. Вже три тижні освоює комп’ютер, планує також співати в ансамблі.

– Дуже вдячні нашому викладачеві за якісне викладення матеріалу, а також територіальному центру та міській владі Черкас за те, що даєте можливість людям похилого віку розвиватися та підтримувати здоров’я, – зазначив Віктор Миколайович.

 Про це повідомляє департамент соцзахисту ЧМР.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100