19 жовтня у Руській Поляні кандидат у народні депутати по 197 виборчому округу Віктор Корж, голова Черкаської райдержадміністрації Євген Влізло та голови сільських та селищних рад Черкаського району підписали тристоронню Соціальну угоду про партнерство.

«Підписання такої соціальної угоди стало можливим завдяки проведенню численних зустрічей із сільськими громадами, трудовими колективами, вчителями, лікарями, які зацікавлені в тому щоб мати свого реального представника у Верховній Раді, з якого вони б могли спитати за його роботу, а у разі невиконання ним своїх обіцянок, мали змогу його відкликати і обрати іншого депутата», - вважає Віктор Корж.


Ідея зробити діяльність депутата зрозумілою і підконтрольною виборцям округу, від якого він обраний у Верховну Раду України, мабуть не нова. Але мало хто із депутатів-мажоритарників може взяти на себе подібну відповідальність. Укладення соціальних угод – це перший крок до порозуміння і співпраці депутата і виборців.

Світлана Вовк, сільський голова с. Свидівок: «Сьогодні свято, значна подія в нашому житті. Підписання угоди між народним депутатом і сільськими громадами – це вперше таке відбулось. Нас не тільки спитали, а й почули. Завдяки цій угоді народний депутат допомагатиме нам не словами, а ділом. Я, як координатор сільських голів Черкаського району, дуже переймаюся, щоб ця угода була виконана. Важливо, що наші проблеми будуть виноситись на найвищий рівень – в область, до Верховної Ради. Завдання, які ми включили до соціальних угод, є досить масштабними, з ними не можуть самотужки впоратися голови сіл. Тому підтримка народного депутата є дуже важливою».

Підписання такої угоди говорить про серйозність намірів майбутнього депутата захищати інтереси своїх виборців, інтереси округу на найвищому рівні, про готовність нести відповідальність за кожну свою обіцянку, за кожне своє слово і звітуватися перед своїми виборцями. Громаді ж це дає можливість зрозуміти ступінь відповідальності того чи іншого кандидата, який у цій змішаній системі виборів проситься, щоб громада його підтримала.

Голова Черкаської райдержадміністрації Євген Влізло: «Це дуже важлива подія. До цієї угоди підійшли конкретно і добросовісно. Були вивчені проблеми кожного села. Окремі положення цієї соціальної угоди вже втілюються в життя. За ініціативи Віктора Коржа відкрито декілька спортивних майданчиків у селах, днями відкриється футбольне поле у Руській Поляні».

Угода соціального партнерства між територіальними громадами виборчого округу № 197 та кандидатом в народні депутати є комплексним документом соціального партнерства, який включає основні заходи спільної роботи на 2012 – 2017 роки, спрямовані на посилення соціального захисту чорнобильців, інвалідів, пенсіонерів та малозабезпечених сімей; збільшення бюджетного фінансування освіти, медицини і спорту; створення робочих місць у сільській місцевості; підвищення закупівельних цін на м’ясо-молочну продукцію; забезпечення державної підтримки розвитку тваринництва; виконання програм будівництва та ремонту доріг в населених пунктах; контроль за вирішенням земельних питань; забезпечення населення районів чистою питною водою і поліпшення стану водопостачання населених пунктів; допомогу у завершенні газифікації сіл, їх зовнішнього освітлення; покращення матеріально-технічної бази закладів освіти та культури; будівництво спортивних та дитячих майданчиків.

Угода набере чинності з дня реєстрації Коржа Віктора Петровича народним депутатом України та діятиме до закінчення терміну його повноважень. Зокрема, угодою передбачено щоквартальне звітування народного депутата перед виборцями. Про це інформує прес-служба нардепа Віктора Коржа.

реклама

Коментарі  

 
0 #2 Правдоруб 22.10.2012 21:35
А чи є там пунктік що влада мусить йому по душ двісті кріпаків з кожного району подарувать?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 Сміла 21.10.2012 17:41
от цікаво - влада з владою підписує угоду. Як далі люд гнобить та "життя покращувать"? Не смішіть і не зліть людей.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100