Головне управління МВС України в Черкаській області відреагувало на матеріал «Міліція на окрузі Яценка збирає пусті бланки з печатками».

Публікуємо офіційну відповідь міліції: «У деяких інтернет-виданнях, з посиланням на видання «Газета по-українськи», було розміщено інформацію, де автор розповідає про те, що голови місцевих виборчих комісій надають відтиски печаток до райвідділу міліції.

Автор за наданням коментарів чи роз’яснень до УМВС не звертався, а виклав матеріал фактично не з’ясувавши всіх обставин. Тож, слід роз’яснити громадськості, що під час проведення кожної виборчої кампанії на окружні чи дільничні комісії з метою забезпечення охорони громадського порядку, безпеки громадян, виконання функцій, покладених на працівників міліції , які визначені Законом України «Про вибори народних депутатів України» розробляється паспорт виборчої дільниці, в який вноситься інформація про дільницю: схема розміщення приміщення, контактні телефони відповідальних осіб, наявність первинних засобів пожежогасіння та перелік майна, що знаходиться у користування виборчої комісії, в тому числі, до паспорту додається і відтиск печаток, якими відповідальні особи опечатують двері та сейфи – під часи взяття працівниками міліції під охорону виборчої документації працівник міліції повинен впевнитися у тому, що приміщення та сейфи опечатані печаткою встановленого зразка і звірити відтиски з відтисками, зазначеними у паспорті дільниці.

Слід ще раз наголосити, що працівники міліції під час виборчого процесу не приймають участь у виборчих процедурах, керуючись Законами України діють виключно в правовому полі та забезпечують громадський порядок і безпеку громадян»

реклама

Коментарі  

 
+1 #5 Прокурор 21.10.2012 18:54
Дерновий спростовує давню сентентцію про те, що в одну річку двічі не увійдеш, навіть якщо перший раз забрів у Закарпатті, а другий - у Черкасах. Він знову різко наступив на дитячі граблі.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #4 Оксана Колісник 21.10.2012 15:24
Нехай би показали письмові запити на ім'я керівників виборчих комісій, в яких містилися б прохання надати інформацію саме в такому форматі. А керівники комісій також би показали письмові запити з цьго приводу та свої відповіді на них. Тоді можна було б говорити про якусь бюрократичну процедуру. А так складається враження, що міліція конкретно "темнить".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #3 Патріот 21.10.2012 11:41
Ага."Міліція пояснила", а всі так взяли і повірили......... :-x :-x
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #2 парус 21.10.2012 11:15
А хто чекав від них правди?Чому ж ви такі наївні, люди?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 Уля 21.10.2012 11:13
А чого ви чекали від Яценкових служак?Всі міліція керується ним....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100