Лідером за кількістю інформації позитивної, негативної та нейтральної тональностей у всіх ЗМІ Черкаської області, які були об’єктами моніторингу, стала Партія регіонів. Серед самовисуванців абсолютним лідером за кількістю згадок у всіх ЗМІ став Богдан Губський, переважна частина матеріалів носила характер «джинси».

Такими є проміжні результати загальнонаціонального та регіонального моніторингу ЗМІ на предмет якісного інформування виборців та рівного доступу до ЗМІ суб’єктів виборчого процесу, який проводить Асоціація «Спільний простір»/Комітет «Рівність можливостей» в рамках Спільної програми Ради Європи та Європейського Союзу (проект «Сприяння європейським стандартам в українському медійному середовищі»). Результати моніторингу були оприлюднені в Черкасах 19 жовтня, інформує сайт КВУ.

Це наймасштабніший в історії України медіа-моніторинг. Вибірка охоплює 227 ЗМІ, серед яких провідні загальнонаціональні медіа, а також телеканали, газети та інтернет-сайти АР Крим й усіх областей України.

У Черкаській області в поле зору моніторів потрапили 2 телеканали (ОДТРК «Рось» та ТК ВІККА), 3 газети («Вечірні Черкаси», «Акцент», «Прес-центр») та 2 інтернет-сайти (Прочерк, Провінція).

моніторинг 30.07-14.10.2012 показники Черкаської області

моніторинг 30.07-14.10.2012 показники Черкаської області


Експерти з моніторингу ЗМІ Черкаської області Алла Скрипник та Максим Колісник зазначають певні негативні тенденції в висвітленні виборчого процесу. Так, загальнонаціональні та регіональні медіа поки що не змогли забезпечити якісне інформування виборців, достатнє для прийняття ними усвідомленого рішення 28 жовтня. Суб’єкти виборів поки що не мають в достатній мірі рівного доступу до ЗМІ.  Медіа поки що не є достатньо вільними у виконанні своєї місій перед суспільством із забезпечення виборців якісною інформацією та створення рівних умов для учасників перегонів.

Найбільш збалансованими були Інтернет-ЗМІ, в яких левову частину контенту отримали Партія регіонів (майже 39%), само-висуванці  (близько 26%), об’єднана опозиція (близько 22%), УДАР (близько 5%).

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #3 Ню-ню 21.10.2012 20:44
.................. - це взірець збалансованості ! ;-) Кому втираєте?!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #2 Комісія 21.10.2012 16:45
Насмішили - "збалансовані". :lol: Просто інтернет-ЗМІ "гумові", напхати в них можна побільше і подешевше - от і все.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 Оксана Колісник 21.10.2012 09:54
Ага! "Прочерку" Вам - особливі "вітання".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100