реклама Делікат

Київський апеляційний адміністративний суд скасував рішення Черкаського окружного адміністративного суду про визнання результатів виборів до Черкаської міської ради недійсними. КААС ухвалив це рішення всупереч фактам крадіжки голосів, що зафіксована у різниці результатів протоколів ДВК та зведеному протоколі ТВК. У результаті крадіжки голосів у Черкаської "Свободи", її кандидати не отримала представництва у міській раді. Про це повідомляє прес-служба «ВО «Свобода».

"Свободу" у Черкасах спинили

"Свободу" у Черкасах спинили

«Свободівці» переконані, що вони подолали трьохвідсотковий бар’єр по проходженню до Черкаської міськради. За версією міської виборчої комісії результат «Свободи» на виборах до міськради становив 2,97%, однак самі партійці переконані, що за підсумками протоколів з дільничних виборчих комісій на виборах депутатів Черкаської міської ради, ВО "Свобода" отримало 3,03% голосів черкасців.

Нагадаємо, що 10 листопада 2010 року Черкаський окружний адміністративний суд розглянув справу за позовом Черкаської міської організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" про визнання протоколів ТВК не чинними. Суд встановив, що територіальні протоколи мають необґрунтовану істотну різницю з протоколами з мокрими печатками, що видавалися дільничними виборчими комісіями. Таким чином результати голосування за списками партій в Черкасах фактично були визнані недійсними.

17 листопада 2010 року Київський апеляційний адміністративний суд розглянув апеляційну скаргу Черкаської міської виборчої комісії щодо визнання недійсним протоколу про підсумки результатів голосування в багатомандатному окрузі з виборів депутатів Черкаської міської ради. Суд скасував рішення Черкаського окружного адміністративного суду, таким чином узаконивши крадіжку голосів та фальсифікацію виборів.

Як йдеться у повідомленні прес-служби «ВО «Свобода», Черкаський окружний адміністративний суд ухвалив правомірне рішення, зваживши на беззаперечні факти крадіжки голосів, а Київський апеляційний адміністративний суд брутально проігнорував ці факти.

Однак, як повідомив «Прочерку» голова Черкаської міської ТВК Микола Кудрявцев, він переконаний, що Київський апеляційний адміністративний суд вирішив все правильно, адже «виборча комісія ніяких помилок не робила й за межі своїх повноважень не виходила, а встановила результати виборів, виходячи з тих документів, які передбачені законодавством». І «Свобода», мовляв, таки не набрала достатньої кількості голосів, щоб подолати 3-відстотковий бар’єр.

– Київський суд скасував рішення Черкаського окружного адмінсуду і залишив в силі наші результати. Тобто у виборах до Черкаської міськради поставлена крапка. Що ж до рішення КААС, то його коментувати я не можу, але знаю, що рішення Черкаського адмінсуду було, по суті, недовершеним, неправильним юридично, – говорить Микола Кудрявцев. – Ми всі вже знаємо, що було і як діяла наша комісія. Підстав, щоб діяти інакше, в комісії просто не було. Саме тому ми оскаржували рішення Черкаського окружного. Суть суперечки була в тому, що ми, при визначенні результатів виборів, повинні були взяти якісь інші документи, які мали подавати представники політичних партій і спостерігачі. Але Київський апеляційний суд погодився з думкою комісії про те, що Черкаський окружний адмінсуд юридично неправильно вирішив ці питання. Те, що міська виборча комісія порахувала голоси правильно, довів суд в Києві. Отож, рішення суду першої інстанції скасовано, і тепер ми маємо всі підстави оприлюднити результати виборів, які нами вже були встановлені.

реклама

Коментарі  

 
0 #3 шешори 19.11.2010 13:40
)))) правильно, адже пан Кудрявцев самий чесний представник найчеснішою команди мера Одарича, Олеговича) він не може красти голоси Свободи, протягувати соціалістів Калашнікова і Радуцького, не робити повторні вибори там, де вони мають бути. ***
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 Сергiй 19.11.2010 03:06
Ганьба фальсифiкаторам
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 сергій 18.11.2010 21:59
якщо Черкаський суд неправильно виніс рішення для вас пане Кудрявцев, то ви розбиріться можливо Свобода підкупила суд. то потрібну покарати суддю м Черкаси
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100