реклама

реклама

У Черкаській школі №29 на очне навчання вивели усі класи. Це єдина школа міста, де вдалося це зробити, розповів директор Департаменту освіти та гуманітарної політики Богдан Бєлов, пише Суспільне.

d194652cc6fd44db

Таке рішення підтримали батьки, учні та вчителі після того, як повноцінно облаштували укриття.

Четвертокласники радіють навчанню за партами та можливості спілкуватися. П’ятикласники на уроці української літератури вивчають вірші Шевченка. У школі опановувати матеріал легше, ніж дистанційно, прокоментував десятирічний Матвій Яценко.

"У школі я зосереджений тільки на навчанні, а там я постійно відволікаюсь, я не можу зосередитись на чомусь одному. Мені зручніше, звичайно, в школі. — пояснив учень

З класу троє учнів перебувають закордоном, тому навчаються дистанційно, розповіла вчителька української мови та літератури Юлія Ткаченко.

У школі облаштували укриття і ще до нового року всіх із ним ознайомили.

"Вони там перебували спокійно, тому я не можу сказати, що це для них було стресом чи шоком. Нормально, спокійно спустилися, пересиділи тривогу і повернулися назад — розповіла вчителька.

За словами одинадцятикласниці Віри Пухкої, їхній клас із радістю повернувся до очного навчання, бо готуються до мультитесту.

"Вдома вимикають світло, не завжди є можливість, а в школі у будь-який момент можемо підійти до вчителя й запитати те, що нам не зрозуміло", — пояснила дівчина.

Одинадцятикласниця Валерія Сабадин прокоментувала: учні готові навчатися нині й в укриттях, бо там є все необхідне.

"У першому семестрі ми там, на жаль, були не одноразово. Укриття дуже добре облаштоване, є обігрівачі. Тобто ми не замерзнемо. Нам поставили дошку. Загалом атмосфера гарна", — розповіла Валерія.

Із 240 учнів до школи приходить нині 160. Решта або ж закордоном, або продовжує навчатися дистанційно. Та ситуація щодня змінюється, повідомив директор Департаменту освіти та гуманітарної політики Богдан Бєлов.

"Кількість дітей збільшується. Коли в одному класі частина дітей виходить, то тоді батьки розуміють, що загалом безпечно, нормально, і так воно динамічно збільшується", — прокоментував Богдан Бєлов.

f7674d192618f980

Укриття почали облаштовувати влітку, щоб повноцінно працювати в школі, розповів директор навчального закладу Сергій Діденко. Приміщення розбите по секторах, аби ніхто нікому не заважав.

"Ця кімната призначена для 11 класу. Вони тут збираються і, як правило, продовжують навчання, урок. Облаштовані належною кількістю столів, лавок. І — допомогли добрі люди — дошки ми також привезли. У приміщені є УФО, це також нам допомогли волонтери, вмикаємо, тому учням перебувати тут комфортно", — розповів директор Черкаської школи №29.

В укритті є обігрівачі, біотуалети, провели нове освітлення та інтернет, розставили парти для кожного класу.

"Зроблена підлога, вирівняна, тому що тут перепади сягали понад 80 сантиметрів, вирівнювалася підлога, заливалася підлога, лінолеум купувався досить якісний такий, який витримує механічний вплив. Плюс побілка і дуже багато ще що було зроблено. Із зовнішнього боку самого приміщення доводилося проводити капітальні роботи з гідроізоляції", — пояснив Сергій Діденко.

a634d1d07f880d4a

Працювали над проєктом понад чотири місяці. На облаштування витратили понад мільйон гривень. Та ідею хотіли втілити попри всі складнощі, адже це єдина школа в мікрорайоні, повідомив пан Сергій.

"Вона має не лише значення в освітньому процесі, вона ще має значення в такому виховному, розважальному, культурному. Ця школа заслуговує на те, щоб створити хаб, де діти мають можливість спілкуватися, проводити якісь культурно-мистецькі заходи", — прокоментував директор.

Сергій Діденко розповів: він сподівається на якнайшвидшу перемогу України перемогу, а з нею — на те, що діти в школі зможуть займатися спортом, брати участь у зустрічах, культурних подіях.

реклама

Коментарі  

 
-5 #5 А 19.01.2023 12:22
Цитую Іван:
З поверненням дітей в класи,розвалило сь дистанційне навчання.
Світла в школах немає,немає й дистанційного.

Это хорошо, что оно розвалилось, хотя еще не совсем. А идея была красивая:
люди под надуманным предлогом барановируса сами отказались от своего права на образование....красиво?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #4 А 19.01.2023 12:18
Цитую правда:
Суспільне мабуть спеціально назвало номер школи, щоб її могли найти по супутнику.... Я б після того дитину туди не водив

какой ужас? продолжите свою мысль, пожалуста..Например запереть ребенка в ванной и вообще не выпускать...так надежнее?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #3 А 19.01.2023 12:17
мальчик в туго натянутой масочке? какому родителю не жалко своего ребенка?
даже во времена коронабесия требовалось напялить маску только на выходе из класса....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 Іван 18.01.2023 21:17
З поверненням дітей в класи,розвалило сь дистанційне навчання.
Світла в школах немає,немає й дистанційного.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 правда 18.01.2023 19:01
Суспільне мабуть спеціально назвало номер школи, щоб її могли найти по супутнику.... Я б після того дитину туди не водив
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100