реклама

реклама

Допомога була надана десяти громадам області в рамках пакетів екстреної допомоги від Програми «U-LEAD з Європою». Генератори були доставлені минулоріч, крім них громади отримали товари, які дозволяють надавати основні послуги в період воєнного стану та підтримувати ВПО. Самі потреби, відбір громад, а також перелік товарів були тісно узгоджені з Мінрегіоном. Про це повідомив Сергій Слинько, керівник Регіонального офісу «U-LEAD з Європою» у Черкаській області.

За його словами, кожна з десяти громад отримала по 7 генераторів різної потужності. Також баки для води на 1000 літрів, потужні вуличні мобільні освітлювачі, великі намети для мобільної організації шелтеру чи іншого укриття, ланцюгові пили, базові набори для ВПО, гігієнічні набори, ліжка, каремати, спальні мішки, ковдри.

Звенигородська громада

Серед тих, хто отримав допомогу від U-LEAD – Білозірська громада. Отримані генератори, вона використовує для забезпечення роботи бюджетних установ: шкіл, садочків, сільської ради, а також трьох пунктів незламності. Як розповіла начальниця відділу економічного розвитку та інвестицій Білозірської сільської ради Ірина Синельник, у такий складний час, з перебоями світла - генератори рятують.

А Звенигородська громада завдяки генераторам підтримує живленням роботу притулку для ВПО, пунктів незламності, а також пенсійного фонду та казначейства, - повідомив заступник Звенигородського міського голови Сергій Кармазін.

Чорнобаївська громада генераторами забезпечує роботу Чорнобаївського терцентру для людей похилого віку, підтримує роботу насосів для забезпечення опалення під час відсутності електрики. Підтримується й робота казначейства, двох пунктів незламності:

«З бюджету громади виділяємо кошти на закупівлю палива для генераторів. Дякуємо Програмі U-LEAD за надану допомогу», - зазначив перший заступник селищного голови Олег Мурав'я.

Загалом, як підкреслив Сергій Слинько, пакети екстреної допомоги від U-LEAD отримали 333 громади країни на суму 15 млн. євро.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100