До села Жаботин Кам’янського району підвели газопровід завдяки особистому втручанню голови Черкаської облдержадміністрації Сергія Тулуба, зазначає прес-служба губернатора. Як розповів сільський голова Жаботина Тарас Плужник, село Флярківку, яке входить до складу сільської ради, вдалося газифікувати ще 8 років тому, а 17 км другої черги газопроводу до села Жаботин будували понад 8 років.

Тепер сільський голова розраховує на те, що газифіковане село зацікавить інвесторів. Хоч на території цього населеного пункту діє місцевий цегельний завод та два сільськогосподарські підприємства: ТОВ «Олімп» та ТОВ «АПК «Сервіс», у появі нових виробництв, а відтак і нових робочих місць, люди особливо зацікавлені.

Тарас Анатолійович розповів також, що соціальну сферу Жаботина поки що не планують переводити на газове опалення. Власне, таке довге очікування на природний газ спонукало місцеву владу активніше запроваджувати альтернативні види опалення.  Нині ж – рахуватимуть, яким паливом користуватись дешевше. Голова сільської ради Тарас Плужник від імені всіх жаботинців подякував голові облдержадміністрації Сергію Тулубу за сприяння в будівництві газопроводу.

До його слів приєднався і 65-річний ветеран освітньої галузі, колишній директор, а нині вчитель місцевої школи та учасник бойових дій (у відомих подіях 1968 року в Чехословаччині) Василь Шульга. Він зізнався, що, як голова кооперативу «Маяк», разом із його найактивнішими учасниками, побували на особистому прийомі голови облдержадміністрації Сергія Тулуба, звертаючись до нього із проханням посприяти газифікації свого населеного пункту. І Сергій Борисович тоді пообіцяв їм, що природний газ обов’язково надійде до їхнього села.

– Односельці вже й не вірили, що газопровід буде збудовано. Тим більшою є наша спільна радість, – говорить Василь Шульга.

Ветеран висловив подяку будівельникам газопроводу – підрядній організації «Факел» зі Сміли, а також найактивнішим членам кооперативу: Івану Стінковому, Василеві Мокряху, Анатолію Штрику та іншим односельцям.

На урочисту подію відкриття газопроводу в Жаботині прибули перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Рябцев, голова обласної ради Валерій Черняк, керівники Кам’янського району. Виступаючи на урочистому мітингу, перший заступник голови ОДА Сергій Рябцев зазначив:

– У рамках обласної програми «Будуємо нову Черкащину» та «Село Черкащини-2020», у багатьох селах Черкащини вже реалізовано низку заходів, спрямованих на покращення умов життя та благополуччя громадян. Одним із таких сіл є Жаботин. Нині тут вже відремонтовано ФАП, забезпечено підвіз учнів та вчителів, завдяки діючій програмі «Шкільний автобус». А сьогодні до села підведено й природний газ.  До речі, село Жаботин стало вже 47 населеним пунктом, котрі газифіковано за ці 2,5 роки.

Сергій Віталійович привітав жителів та гостей з цією важливою для району подією, наголосивши: «Нехай блакитний вогник, який ми запалимо сьогодні, зігріває вас кожного дня».

Освятив газопровід настоятель Свято-Успенського храму села Жаботин протоієрей Дмитро.

Керівників області запросили запалити голубий вогник в оселі Калин: завідуючої місцевим дитячим садочком Тетяни Іванівни та пенсіонера Андрія Івановича.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #2 Хто зна... 22.10.2012 10:59
Справа в тому, що якби не "втручання" з жителів ще довго тягнули "копійку", адже газ почали проводити ще мабуть років 5 тому на засадах "кооперативу". Майже всі мешканці "скинулися" тоді на той газогін. Всі ці роки оті підрядники "доїли" то на те, то на інше - все у них "для повного щастя" чогось не вистачало. На моїй пам'яті це вже друге "запалювання" (тобто почесне відкриття" крану) за цей рік в одному й тому-ж селі. :-*
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #1 Новый Гость 21.10.2012 22:16
Личное вмешательство, это плохо, отвратительно.
Значит не работают службы так как им положено.
Не вмешательство необходимо,а вложение средств.
Значит не умеют Туловище со своим Рябцевом работать.
Факел поднести много ума не надо.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100