Цієї суботи на площі Дружби народів було цікаво не тільки малечі, котра збирається там щовихідних, а й старшій аудиторії та молоді. Адже традиційне дійство «Світ дитинства» плавно перейшло у відкриття безкоштовної WI-FI-зони. Ініціатором такого подарунка для всіх черкащан стала почесний президент підприємства «Азот» Валентина Жуковська. Поки дітлахи танцювали на сцені та отримували подарунки, організатори свята винесли на площу техніку та запросили до слова Валентину Борисівну. Втім, батьки з дітьми також не поспішали розходитися. Малечі було дуже цікаво подивитися на жінку, котра запровадила для них стільки цікавого і різноманітного дозвілля. Тож діти просили у пані Валентини автограф і фотографували її на мобільні телефони.


– Я теж люблю користуватися Інтернетом, в ігри граюся, – зізнається третьокласниця Аліса, учениця ЗОШ № 34. – Я тут кожні вихідні на святах, дуже подобається все. Попрошу батьків, щоб дозволити сюди ноутбук взяти.

Валентина Борисівна зауважила: черкащани вперше мають таку можливість – відпочивати, сидіти на лавочках і в той же час бути на зв’язку – відправити комусь листа чи поспілкуватися по «Скайпу».

– Це дуже корисно для людей, і, гадаю, влада повинна також поширювати подібні можливості у місті, – каже вона.

Аби перевірити якість зв’язку, пані Валентина навіть зв’язалася і поспілкувалася з мером Черкас Сергієм Одаричем. Усі присутні на площі змогли також пересвідчитися в тому, що зв’язок відмінно працює, побачивши Сергія Олеговича на великому екрані.

За словами Валентини Борисівни, спершу, коли планувалася реконструкція палацу і площі, про WI-FI-зону мови не було:

– Але коли ми побачили, скільки молоді приходить на площу, зрозуміли, що сьогодні без доступу до Інтернету, без інтерактивного спілкування молоді люди не уявляють свого життя. І я дуже рада, що проект відбувся, і на площі можна не тільки відпочити, а й попрацювати, познайомитися з останніми новинами, відправити комусь e-mail, поспілкуватися через «скайп» з друзями. Я впевнена, що це також прикмета нового інформаційного життя і бажаю, щоб у подальшому такі безкоштовні зони поширювалися по місту.


Також під час заходу Валентина Жуковська провела онлайн-конференцію і відповіла на запитання читачів сайту «Прочерк» та користувачів мережі «Фейсбук».

– Чи часто ви самі користуєтеся Інтернетом? Чи вважаєте себе «просунутим» користувачем? Які ваші улюблені сайти?

– Сьогодні, я думаю, життя наше без Інтернету і без різних засобів спілкування з нашими друзями, рідними вже неможливе, і я дійсно дуже часто користуюся Інтернетом. Не вважаю себе дуже «просунутим» користувачем, але постійним користувачем вважаю. В мене багато улюблених сайтів. Читаю і сайти більш професійні – це сайти, пов’язані з хімією, сайти, пов’язані з економікою, часто захожу на сайти, де є нові книжки. Скачую в айпед, бо подорожую часто, і в дорозі можна щось почитати, подивитися. Дивлюся новини, що де сталося. В цілому колись, коли ти переїжджав у нову квартиру, телевізор був невід’ємною частиною твого життя. Але зараз в мене немає телевізора, мене влаштовує комп’ютер, бо практично все, що тобі потрібно, ти можеш там взяти.

Добрий день, Валентино Борисівно! Цікавить, яким буде перший Новий рік в оновленому Палаці «Дружба народів». Можливо, ви запросите туди якусь зірку?

Новий рік в оновленому палаці культури почнеться з дитячого свята. Ми почнемо його ще 19 грудня з Дня святого Миколая, і саме діти будуть першими, хто почне зустрічати Новий рік. Підготуємося, щоб Новий рік був цікавим і для дітей, і для дорослих.

Чи буде поширюватися WI-FI-зона далі по місту чи це буде локальний проект?

– Для нас це локальний проект, який ми зробили на площі Дружби народів, тому що хочемо, аби площа стала культурним центром міста.

– Чи варто очікувати продовження конкурсу на краще панно для «Дружби народів»?

– Так варто очікувати. Ми знаємо, що дуже важливо закінчити повністю реконструкцію і щоб нове панно прикрасило палац культури. Конкурс буде продовжено, і запевняю вас, поки ми не знайдемо дуже гарного проекту, який би був достойний нашого палацу, ми цю справу не покинемо.

– Раніше ви анонсували план розвитку міста. Розкажіть про нього. Чого варто очікувати черкащанам?

– Очікувати варто ті проекти, які будуть зроблені в 2013 – 2015 році. Один із перших проектів, який на сьогоднішній день WI-FI-повністю узгоджений, це встановлення нових дитячих майданчиків. Ми плануємо встановити 20 майданчиків, і нині вже визначено ті місця, де їх зможе відвідувати якнайбільше дітей. Що стосується плану розвитку міста, то однозначно це і покращення стану доріг, і оновлення тролейбусного парку, і поліпшення матеріально-технічної бази шкіл, і багато інших проектів, які вже й зараз утілюються в життя.

– Які наступні проекти для дітей ви плануєте реалізувати?

– Я думаю, це саме та частина моєї діяльності, якою я люблю займатися найбільше. Уже зараз ми запровадили чимало проектів, де діти матимуть змогу відпочивати цілий рік. Це і відкриття парку «Казка», і «Дружба народів». Також наступного року буде знову діяти табір «Велика гра», буде чимало свят для діток, починаючи вже з Нового року, безліч конкурсів і фестивалів присвячених дружбі народів. Словом, дуже багато цікавого.

– Бачив фото вашого онука. Розкажіть про нього.

– Це нині найдорожча мені людина, йому рік і вісім. Дуже шкодую, що не можу взяти його в Черкаси. Він хоч і маленький, але вже дуже цікава людина, коли є час, я радше проводжу його не з друзями, а  з ним.

реклама

Коментарі  

 
0 #5 Колобок 21.12.2012 09:46
Ни-че-во не понимаю. Это что, на бис? Ее ж открывали в сентябре, еще в газете фотку помню, пацаненок с мобилой. Ну давайте к празднику еще раз и "Дружбу" откроем, будет повод засветиться.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #4 Сергій з Кривалівки 21.12.2012 02:02
Жуковська таки мріє пропхатись у Раду завдяки своїм витрибенькам!...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #3 Олегович 20.12.2012 23:10
Валя скажи Дімі що я гроші повернути не можу . Віддам тролейбусом
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
 
 
0 #1 выа 22.10.2012 22:33
Дружбы народов нету.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100