реклама

реклама

Національна школа суддів України розпочала серію освітніх заходів для працівників Служби судової охорони. Про інформаційну гігієну під час війни сьогодні йшла мова на онлайн-семінарі, до якого також долучилися працівники Територіального управління Служби судової охорони у Черкаській області.

Завдяки викладачам школи суддів слухачі більш детально дізналися про маніпуляції громадянами на цифрових платформах та проаналізували типові кейси інформаційних операцій. Окрема увага була зосереджена на новій ролі інформації в цифрову еру, на тому  хто, як і навіщо створює інформаційні віруси, як маніпулюють на телебаченні, в онлайн-медіа, Facebook, YouTube, Google, Telegram, Viber, Вікіпедії, а також як споживати інформацію безпечно та навчати цього інших.

3

«Для того, щоб суттєво зменшити ризики підхопити інформаційний вірус, не обов'язково тільки перевіряти факти, достатньо розуміти, як вони розповсюджуються. Ми маємо фільтрувати інформацію – щоб не загрузнути в інформаційному смітті. Так само, як ми дбаємо про фізичне здоров’я – ми маємо захищати свій мозок від надлишку інформації, особливо неякісної та непотрібної нам», - переконана викладачка семінару Тамара Закревська.

2

Метою інформаційної гігієни є зниження негативного впливу інформації на наше психічне, фізичне і соціальне благополуччя. 96% людей оцінюють новини лише по заголовках. А фейкові новини поширюються у 6 разів швидше за справжні.

5 основних правил інформаційної гігієни:

1. Уникайте повторюваної інформації.

2. Знижуйте інформаційне навантаження.

3. Вивчайте різні точки зору на одну проблему.

4. Насторожуйтесь, коли починаються емоції.

5. Шукайте, кому вигідно, щоб ви дізнались новину та повірили в неї.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #1 Племінник 25.01.2023 13:42
На городі бузина, а в Києві дядько...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100