реклама

реклама

Генератор потужністю 65 кіловат отримало місто Черкаси від Агентства ООН у справах біженців. Завдяки йому зможуть підтримати у випадку відключення електроенергії внутрішньо переміщених осіб, які мешкають у тимчасовому житлі на вулиці Благовісній.

Передача генератора відбулася в межах співпраці між Черкаською міською радою, Черкаською обласною військовою адміністрацією та Управлінням Верховного комісара ООН (Агентство ООН у справах біженців).

327545260_509569167947191_5768661873107066062_n

З цієї нагоди нещодавно облаштований шелтор для внутрішніх переселенців відвідали перша заступниця голови Черкаської ОВА Наталя Кравченко, Черкаський міський голова Анатолій Бондаренко, його заступниця Марина Гаркава та представники Саб-офісу Управління Верховного комісара ООН.

Оглянули приміщення, познайомилися з умовами проживання переселенців, поспілкувалися з мешканцями. Черкаський міський голова розповів, що на перепланування приміщення колишньої  поліклініки й облаштування тут тимчасового житла з бюджету міста було витрачено 18 мільйонів гривень, роботи виконано усього за неповних 3 місяці.

«Щиро вдячний кожному з наших міжнародних партнерів, хто підтримує Україну й Черкаси в ці важкі часи та допомагає впоратися із викликами війни, коли росія продовжує тероризувати мирне населення, – відзначив Черкаський міський голова Анатолій Бондаренко.  – Ми ж зі свого боку намагалися створити для них зручні й затишні умови, аби переселенці тут почувалися безпечніше й могли максимально швидко адаптуватися до життя на новому місці".

«Зараз тут мешкають 150 осіб, які приїхали до Черкас із Луганської, Донецької, Харківської, Дніпропетровської, Запорізької, Сумської областей.  Переважно це мами з дітьми, літні люди та люди з інвалідністю. Для них створено комфортні умови, в приміщенні тепло, затишно. Цього тижня чекаємо ще кілька родин із прифронтової зони»,– розповідає директорка Черкаського міського центру соціальних служб Людмила Савранська.

Агентство ООН у справах біженців в Україні неодноразово передавало гуманітарні вантажі для підтримки внутрішньо переміщених осіб, які нині проживають в нашому місті.

«Я є представником місії ООН вже більше 20 років, за цей час працювала в 15 країнах світу. Але Україна займає особливе місце в моєму серці, – відзначила голова Саб-офісу УВКБ ООН Мішель Альфоро,Вам дійсно є чим пишатися, адже робота з облаштування шелтора й взагалі прийому внутрішньо переміщених осіб у Черкасах виконана колосальна, причому зроблено все швидко й оперативно. Наша місія намагається реально допомагати постраждалим від російської агресії людям, які цього потребують. І, зокрема, тут, у Черкасах, я бачу дієвість нашої допомоги».

Під час зустрічі Мішель Альфоро запевнила міську владу Черкас у продовженні співпраці та максимальній підтримці людей, які постраждали від повномасштабної війни.

«Черкаська міська рада має досвід співпраці з представництвом ООН, – відзначила заступниця міського голови Черкас Марина Гаркава.Зокрема, через департамент соціальної політики ми отримали від них матраци, ковдри, постільну білизну, засоби гігієни, посуд для внутрішньо переміщених осіб, які мешкають в шелторі та в гуртожитку одного із закладів профтехосвіти. Ми щиро дякуємо партнерам, які завжди відгукуються на допомогу людям, котрі постраждали від війни і знайшли прихисток у Черкасах.  Переконана, що з допомогою таких небайдужих і дієвих партнерів  ми витримаємо всі випробування і переможемо».

Також Черкаський міський голова ознайомив представників Саб-офісу УВКБ ООН з будівництвом та облаштуванням ще одного шелтора в нашому місті.

Про це інформує Черкаська міськрада.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100