18 жовтня мощі Преподобного Агапіта Печерського, безкорисливого лікаря, та чудотворна ікона Успіння Божої Матері, які до цього перебували в Свято-Успенському храмі в Золотоноші, були принесені до гельмязівської Свято-Троїцької церкви.

Місцевий храм був споруджений майже два століття тому російським архітектором Стасовим, він  такий – єдиний в Україні, але має свого «близнюка» – храм такої ж архітектури діє в Омську (Росії).

Настоятель храму отець Іоанн разом зі своїми  численними прихожанами з молитвою та хресною ходою вийшли зустрічати православні святині.


Під час святкової проповіді отець Іоанн відзначив, що мощі Преподобного Агапіта невиносні, як і ікона Успіння Божої матері, а те, що вони принесені до Гельмязівської Свято-Троїцької церкви – це велика честь для їхнього храму і радість та щастя для віруючих, нагода укріпитися у вірі, приклонившись до намолених святинь Києво-Печерської Лаври, отримати зцілення душі і тіла.

Старовинний храм заледве вмістив усіх охочих прикластися до мощей та ікони. Разом з ними до святинь приклався й помолився і народний депутат України Богдан Губський, чиїми  турботами та стараннями ці святині й були принесені сюди, повідомляє його прес-служба.

Настоятель храму подякував  за таку велику радість для віруючих і для храму. Він розповів, що йому особисто довелося пройти крізь складні життєві випробування (свого часу він проходив службу в Афганістані у складі десантних військ), і від  лихого його  уберіг Господь. Тепер і він благословляє віруючих: «Спаси вас, Господи».

У Гельмязівській церкві в той день було багато людей не лише місцевих, а й з навколишніх сіл – Каленики, Підставки, Богдани, Плешкані, які раділи цій події, відчуваючи на собі благодать Божу. Не зачинявся храм навіть вночі – люди беперервним потоком ішли до церкви поклонитися святиням.

Відчули на собі Божу благодать і жителі та гості Канева – днями мощі Агапіта та чудотворна ікона були принесені з Гельмязова до Успенського собору Канева. Настоятель собору отець Георгій разом зі своєю паствою хресною ходою зустріли святині та занесли їх до храму.

– Це велика радість для нас, – говорить жителька села Грищинці Олександра, яка спеціально приїхала до Канева прикластися до святинь. – Приклавшись до мощей та ікони, я відчула благодать, спокій, а, водночас, і потужну енергію, що зцілює як тіло, так і душу.

Незабаром православні святині будуть принесені до Спасо-Преображенської церкви села Мошни Черкаського району. Потому вони повернуться до Києво-Печерської лаври.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100