реклама

реклама

Лікарів фізичної та реабілітаційної медицини, ерготерапевтів і психологів шукають для роботи в один із медичних закладів Черкас. У лютому там збільшать реабілітаційне відділення, де відновлюють пацієнтів із травмами, порушеннями мозкового кровообігу та після оперативних втручань, розповів керівник Віталій Шило, пише Суспільне.

c88897f355dab5b0

Пан Володимир займається у залі фізичної реабілітації. У стаціонарі він перебуває 14 днів, відновлює м’язи:

"Лікарі координують, займаються інструктори, медсестри ставлять уколи і крапельниці".

Пацієнтка відділення відновного лікування Вікторія Шадура займається з ерготерапевтом – фахівчинею, яка допомагає пацієнтам пригадувати втрачені навички самообслуговування:

"Мені порекомендували цей центр реабілітації, тому я навіть не задумуючись сюди приїхала. Я вже доліковуюся, у мене були проблеми з ногами, але я зараз починаю ходити".

53d0775d55c4b913

Реабілітаційне відділення розраховано на 30 ліжок. Через значне перевантаження цю кількість хочуть збільшити до 50, прокоментував завідувач відділення реабілітації Руслан Данько:

"Ми потребуємо практично усіх спеціалістів – це лікарі фізичної та реабілітаційної медицини, це ерготерапевти, фізичні терапевти, асистенти фізичного терапевта, психологи. Бажано, щоби працівники були з досвідом, щоб вони попрацювали якийсь час у клініках спеціалізованих".

Загалом у відділенні працює 50 фахівців, шестеро із них — лікарі. Психологиня Вікторія Хандюк зауважила: за день консультує десять пацієнтів:

"Когось потрібно підтримати, комусь дуже важко адаптуватися до життя після травми і саме тоді потрібна психотерапія".

3f0ed55465ca6a0b

Для оновленого реабілітаційного відділення потрібні медичні працівники із досвідом роботи. Також потребують лікарів нефрологів, хірургів і терапевтів, розповів директор лікувального закладу Віталій Шило:

"Дефіцит у спеціалістах в реабілітації на сьогодні існує, бо кожен лікувальний заклад, який має у своєму складі реабілітаційне відділення, він, звісно, розвиватиме цей напрямок і потреба у таких фахівцях буде. Тому такі лікарі повинні мати вищу освіту, спеціалізацію з певних напрямів бажано досвід роботи".

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100