реклама

реклама

Союз журналістів росії має бути виключений із Міжнародної федерації журналістів! Довга і послідовна позиція Національної спілки журналістів України, публічно сформульована 28 лютого 2022 року, втілюється на практиці. Учора інформаційне агентство Reuters оприлюднило офіційний коментар колег із Брюсселя - виконавчий комітет Міжнародної федерації журналістів ініціював офіційний процес виключення зі свого складу Спілки журналістів росії.

НСЖУ звинувачує російський сжр у підтримці державної політики пропаганди війни та ненависті до українців (ці аргументи ми виклали у зверненні в лютому минулого року). А у жовтні ми закликали МФЖ засудити створення окупаційних регіональних відділень сжр у Херсонській, Запорізькій, Донецькій та Луганській областях.

323166791_1542441022930047_8561041774998430985_n

«Варто зазначити, що незалежні журналісти не можуть працювати на всіх цих територіях. Всі місцеві журналісти були змушені евакуюватися або переховуватися. Російські військові стріляють по працівниках медіа і змушують їх співпрацювати або залишати професію. Були навіть випадки викрадення журналістів та/або членів їхніх родин», - йшлося в нашому спільному зверненні до виконкому МФЖ від Національної спілки журналістів України та Незалежної медіапрофспілки України.

Попри складність бюрократичних процедур у глобальних організаціях, але повну підтримку щодо бойкоту сжр висловлює Європейська федерація журналістів. А зараз двигунами процесу припинення членства в МФЖ російського союзу є профспілки нордичних країн. Сподіваюсь, глобальна журналістська спільнота збереже єдність, підтвердить повну солідарність із журналістами, які у біді. Та відмежується від пропагандистів війни, які заради служби кремлю відмовилися від журналістських стандартів та цінностей.

Про це пише голова НСЖУ Сергій Томіленко

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100