реклама Делікат

«Схоже на те, що народні депутати таки ухвалять Податковий кодекс, незважаючи на протести підприємців», – сказав «Прочерку» під час вчорашньої зустрічі підприємець, співголова Черкаського бізнес-клубу Сергій Калиновський. І таки справді, під вечір 18 листопада Верховна Рада України ухвалила у другому читанні і в цілому Податковий кодекс України. Як повідомив УНІАН, за це рішення проголосували 269 із 348 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі.

Сергій Калиновський – єдиний черкащанин, хто потрапив на перемовини між представниками від підприємців з представниками коаліції. Детальніше про це він розповів «Прочерку».

– Черкащани були одними з перших на мітингах протесту в Києві. І постійно, коли ми приїжджали в столицю, нас ставили перед фактом, що вже хтось від підприємців провів переговори з представниками влади, хтось про щось домовився. Та коли питаєш конкретніше, то інформації ніде немає. Дякуючи деяким народним депутатам, мені вдалося отримати пропуск у Верховну Раду, тож у вівторок, 16 листопада, я зміг потрапити на переговори голови парламентської фракції Партії регіонів Олександра Єфремова та інших представників коаліції з підприємцями. Побачив цю кухню, так би мовити, з середини, – говорить Сергій Петрович.

На переговори щодо подальшої долі підприємців вдалося потрапити і черкащанину Сергію Калиновському (крайній справа)

На переговори щодо подальшої долі підприємців вдалося потрапити і черкащанину Сергію Калиновському (крайній справа)

– На третьому поверсі у холі Верховної Ради за круглим столом сиділо небагато людей. Оскільки ніхто не заперечував щодо моєї присутності, я теж підсів. Вигідно для підприємців було те, що коаліція нарешті пішла на переговори. Але представники коаліції (там був Єфремов, Богословська та інші) зробили такі очі, ніби вперше чують пропозиції від підприємців. Олександр Єфремов був ніби вражений, мовляв, як це так, що Податковий кодекс готували так довго, а підготували погано… – розповідає черкащанин. – Підприємців цікавило: якщо влада готова йти на переговори, як же вона відмінить вже прийняті норми та статті? Та Єфремов сказав, що проблем не буде, мовляв, дадуть команду і всі норми швидко переголосують. Найцікавіше, що влада, нібито, готова була йти не лише на поступки риночникам, а й говорити про ПДВ тощо. Мовляв, потрібні пропозиції. Але пропозицій немає ні від однієї, ні від іншої сторони. Є якісь представники малого і середнього бізнесу, які ведуть якісь переговори з владою… Нібито, вже підписаний меморандум…

На думку черкаського підприємця, ситуація неоднозначна у середовищі самих підприємців. Адже протест серед них виріс сам по собі, без впливу якихось політиків на підприємців. Нині ж, до масштабної акції підприємців хочуть приєднатися політики: свою підтримку мітингувальникам висловлювали бютівці, хотіли встановити поряд з протестувальниками свої прапори комуністи, активісти УНА-УНСО.

– І підприємці розколюються: дехто хоче політичної підтримки, хоча більшість розраховує на власні сили, на свою згуртованість. Серед мітингувальників досі не майорять політичні прапори, – говорить Сергій Калиновський. – 22 листопада, у понеділок, ми готові знову виїжджати з Черкас у Київ. До нас приєднується все більше організацій. Влада не хоче зрозуміти, що новий Податковий кодекс знищить бізнес повністю. Але від влади чути наступне обґрунтування: «Ну не всі витримають, але хтось залишиться. Виживе сильніший…» Хіба це вирішення ситуації?

реклама

Коментарі  

 
+4 #2 Настя 19.11.2010 22:37
Як же набридла нова влада своєю брехнею
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #1 гонта 19.11.2010 13:10
Яка дитяча наівність...?!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100