реклама
Sucurity Police

реклама

Читання може допомагати дізнатися щось нове, розвиває уяву і зміцнює увагу. Та не лише це. Виявляється, читання дає ще чотири абсолютно несподівані переваги. Ось що пише видання Womans World про переваги читання:

У міру того, як ми старіємо та переживаємо гормональні зміни, як-от менопауза, пам'ять може почати погіршуватися. Читання може допомогти уповільнити цей процес.

Незалежно від того, чи є ваш високий кров'яний тиск результатом стресу чи генетики, його контроль допомагає захистити від багатьох проблем зі здоров'ям. Дослідження вчених із Нью-Джерсі показало, що читання протягом 30 хвилин значно знижує кров'яний тиск та гострий стрес. Гарний нічний сон може сильно вплинути на ваше здоров'я. Дослідження показують, що в багатьох жінок, особливо в період менопаузи, виникають проблеми із засинанням, що може спричинити стрес, депресію та тривогу. Але читання перед сном може допомогти подолати ці проблеми. Читання може допомогти вам жити краще й довше. Воно допомагає розвинути емпатію та боротися з самотністю, що сприяє відчуттю щастя та більшої соціальної залученості.

14 лютого щороку увесь світ святкує не лише День усіх закоханих, а й Міжнародний день книгодарування (Book Giving Day) - день усвідомлення важливості книг у нашому житті. Книжкове свято відзначається з 2012 року у понад 30 країнах світу. Головна ідея свята — надихати людей у всьому світі дарувати гарні книги та показувати, що книга залишається актуальним подарунком і не втрачає своєї цінності, навіть у вік технологій. У цей день ми запитали черкащан, чи стали вони більше читати українських книг з початком повномасштабного вторгнення? Та чи читають взагалі українську літературу?

сергій гуменюк

Сергій Гуменюк, 26 років, спеціаліст на підприємстві

Зовсім недавно українська література відігравала невелику роль у моєму житті. Останнє, що перечитував — це шкільна література.

Після війни більше зацікавився творчістю Олени Пчілки та Тараса Шевченка.

вікторія яременко

Вікторія Яременко, 15 років, студентка

Ще до повномасштабного вторгнення я не захоплювалась українською літературою, не любила читати. А після того, як російські війська почали нищити наші землі, вбивати людей і культуру, я зацікавилася поезією про нашу неньку Україну, і почала розуміти кожен рядочок, в якому описується Батьківщина. Зараз більше цікавлюсь думкою письменників-патріотів.

Крістіна Козинець

Крістіна Козинець, 18 років, студентка

З початку повномасштабного вторгнення росії на нашу країну моє ставлення до української літератури майже не змінилось. Я так, як і раніше, читаю українських письменників та захоплююсь ними. Навіть зарубіжних творців я намагаюсь знайти та читати українською мовою. Думаю, що українську літературу не замінить ніяка інша. Адже саме в ній написано все від душі.

Віра Пазіменко

Віра Пазіменко, 52 роки, бібліотекарка

З українських письменників читаю Люко Дашвар, Дарину Гнатко, Володимира Лиса, Надію Гуменюк, з яких, на мою думку, Лис і Гуменюк найбільше виховує любов до України: розповідають про українську людину, українську душу в історичному минулому і складному нинішньому часі. Література - потужна сила, здатна впливати на людину, на її світогляд.

Богдан Малород

Богдан Малород, 24 роки, вантажник

Зазвичай читаю зарубіжних письменників, а саме Дена Брауна та Стівена Кінга.

А стосовно української літератури, як раніше, так і зараз із особливою повагою ставлюся до Тараса Шевченка та Григорія Сковороди.

Олександра Горонович

Олександра Горонович, 15 років, школярка

За цей період прочитала багато книг, тому з упевненістю можу сказати, що моїми улюбленими жанрами є романи та фентезі.

Моє ставлення до української літератури дуже змінилось. Читаючи шкільну програму, я не помічала того, наскільки у нас цікава лірика та проза.

Анжела Ясінська

Анжела Ясінська, 11 років, школярка

Останнім часом читаю Гаррі Поттера, але водночас цікавлюся українською літературою. На уроках у школі декламую вірші, а любов до творів почалася з Юрія Винничука.

Захоплююся думкою письменників, що виховують у нас патріотизм.

90

Катя Коверник, 18 років, студентка

В українській літературі більше люблю лірику, аніж прозу, а саме творчість Івана Франка. Найкращим його творінням для мене є вірш "Жіноче серце! Чи ти лід студений..." Іван Франко у своїх поезіях не тільки описує красу жінки, природи, але й велику любов до нашої України.

Як писав Іван Франко: "Лиш боротись - значить жити". І ми боремося за те, щоб жили у вільній і нескореній країні.

Юлія Ясінська

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100