реклама

реклама

“Це мій другий день народження”, – такими словами згадує 30 січня пацієнт Черкаського кардіологічного центру Володимир Бойко. 67-річний кіровоградець був доставлений у медичний заклад у критичному стані.

330924261_1195498857753163_2385031590543164176_n

Першу допомогу Володимиру Михайловичу надала його донька. Саме вона реанімувала батька, коли йому стало раптово зле вдома. У кардіологічний центр чоловік потрапив із підозрою на інфаркт. Проте після проведення УЗД та ангіопульмонографії медики встановили інший діагноз: масивну тромбоемболію легеневої артерії.

“Це життєво небезпечне захворювання, причина якого – закупорка гілок легеневої артерії. Зазвичай йому передує тромбоз глибоких вен нижніх кінцівок. Коли тромб відривається, потоком крові його може занести у легеневу артерію. Якщо тромб крупний, може спричинити раптову смерть”, – розповідає історію хвороби пацієнта завідувач відділення гострої коронарної недостатності та порушень ритму Ольга Прошак.

У кардіологічному центрі Володимиру Бойку провели тромболітичну терапію, ввівши спеціальний препарат, який розчиняє тромб. Протягом трьох днів чоловік пробув у реанімації в критичному стані. Силами лікарів його вдалося врятувати. Комп’ютерна томографія засвідчила ефективність проведеної терапії. На 12-ий день лікування чоловік уже поїхав додому.

“Пацієнт, якого ми зараз виписали з кардіоцентру, мав величезний ризик навіть не доїхати до нього. Завдяки злагодженим діям рідних, екстреної медичної допомоги та наших лікарів він зможе жити далі і бути фактично здоровою людиною. У нашій роботі бувають дні, коли ти особливо відчуваєш, що твоя робота – надзвичайно важлива. І це – один із таких днів”, – зазначає головний лікар кардіоцентру Світлана Журба.

У разі серцевого нападу Світлана Василівна закликає черкащан одразу викликати екстрену медичну допомогу, оскільки часто зволікання може коштувати людині життя. Минулоріч у медзакладі пролікували близько 20 пацієнтів із діагнозом тромбоемболія легеневої артерії, більшість із яких потрапляли у кардіологічний центр у складному стані з підозрою на інфаркт.

Вже під час лікування медики кардіоцентру довідалися, що пацієнт - батько колеги, операційної сестри Ірини Діденко. Володимир Михайлович називає доньку своїм янголом-охоронцем. Ми ж натомість пишаємось фаховістю колеги, яка вчасно та професійно провела серцево-легеневу реанімацію татові, що дозволило йому отримати шанс на життя.

Про це повідомляє Черкаський кардіологічний центр.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100