реклама

реклама

Харківська обласна рада просить Верховну Раду України перейменувати село Ватутіне на Залужне.

«Село Нововодолазької громади відмовляється від назви, яка є іменем радянського генерала», – йдеться в повідомленні облради у фейсбуці.

Повідомляється, що від Нововодолазької селищної ради надійшов лист-звернення та пакет документів щодо ухвалення обласною радою рішення клопотати перед законодавцями про перейменування села на Харківщині.

14 лютого на сесії Харківська облрада ухвалила рішення «Про перейменування села Ватутіне Харківського району Харківської області». Тепер відповідний проєкт має розглянути парламент.

Валерій Залужний - Головнокомандувач Збройних Сил України

index

Нагадаємо, у грудні у Ватутіному відбулося засідання комісії з найменування та перейменування назв населеного пункту, вулиць, провулків, проспектів, площ, скверів, закладів та пам’ятних знаків Ватутінської міської територіальної громади.

Пізніше Ватутінська міська рада Черкаської області проголосувала за перейменування міста Ватутіного на Багачеве.

Пропозицію після пів року обговорень та консультацій із громадськістю винесла на голосування комісія з перейменувань. «За» проголосували 14 депутатів і міський голова, п’ятеро депутатів утрималися. Далі перейменування Ватутіного на Багачеве розглядатиметься Черкаською обласною радою, а в разі згоди - Верховною Радою України...

Ватутіне - колишнє шахтарське місто обласного значення в Звенигородському районі Черкащини, яке почали будувати в 1947 році біля села Багачівки. В місті є залізнична станція Багачеве.

реклама

Коментарі  

 
0 #2 валентина 16.02.2023 10:22
Наше місто Ватутіне -це батьківщина Гриценка :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #1 Олег 16.02.2023 09:10
Как раз плохой пример.
Ватутина было и будет название историческое великого генерала! Это же надо додуматся переименовать нечем заняться больше
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100