реклама

реклама

Члени виконавчого комітету затвердили порядок надання одноразової грошової допомоги при народженні дитини сім’ям, діти у яких народилися з 1 січня 2023 року.

 331404328_571617588318629_242182854154242798_n

Зокрема, з метою соціальної підтримки сімей-жителів Черкаси народженні дитини, розглянувши доручення міського голови від 16 січня №3-Д та пропозиції департаменту соціальної політки ЧМР, виконавчий комітет вирішив, що право на отримання одноразової грошової допомоги при народженні дитини мають сім’ї, у яких діти народилися з 1 січня 2023 року. Грошова допомога надається одному з батьків дитини, опікуну, усиновлювачу, який постійно проживає з дитиною, та місце проживання якого зареєстровано у м Черкаси не пізніше, ніж 12 календарних місяців , що передують місяцю народження дитини, а для ВПО – не менше 9 місяців.

Грошова допомога в розмірі 25 000 гривень. Вона призначається на підставі заяви та необхідних документів одного з батьків дитини, опікуна, усиновлювача, що надається не пізніше ніж через 6 календарних місяців з дня народження дитини.

У разі народження двох і більше дітей одночасно грошова допомога виплачується на кожну дитину.

У разі народження дитини після 1 січня 2023 року особам, які отримали одноразову натуральну допомогу «пакунок малюка», передбачену міською програмою соціальної підтримки сімей м Черкаси на 2021-25 роки, грошова допомога виплачується у розмірі 22 200,00 грн. Окрім випадків, коли батьки дитини належать до соціально захищених категорій: одинокі матері, малоз0абезпечені сім’ї, які перебувають на обліку в департаменті як багатодітні сім’ї; ВПО та/або евакуйовані особи, які перебувають на обліку в департаменті як ВПО; особи з інвалідністю.

Водночас передбачено і право сімей, у яких народилися діти після 1 січня 2023 року, отримувати одноразову матеріальну допомогу «пакунок малюка».

Ці сім’ї зможуть отримувати натуральну допомогу за умови постійного проживання одного з батьків з дитиною в м. Черкаси.

Сім’ї, діти в яких народилися після 1 січня 2023 року, натуральну допомогу зможуть отримати за умови відповідності таким вимогам:

*батьки постійно проживають з дитиною

*одинокі матері,

Малозабезпечені сім’ї, які перебувають на обліку в депсоцполітики як отримувачі відповідного виду державної соціальної допомоги

*багатодітні сім’ї, які перебувають на обліку в депсоцполітики

*ВПО та/або евакуйовані особи, які перебувають на обліку в департаменті як ВПО;

* особи з інвалідністю.

*сім’ї захисників вітчизни.

Отримати натуральну допомогу один з батьків дитини може впродовж 9 місяців з дати народження дитини, звернувшись до департаменту із заявою та відповідним переліком документів.

Про це інформує департамент соцполітики ЧМР.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+3 #1 Ну фсё 16.02.2023 14:30
Вже завтра, всі члени та членькині виконкому виявляться "на сносях". Й справки поприносять.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100