реклама

реклама

Проекти розвитку Черкас презентували учні, які проходять стажування у міській раді. Стажери департаменту економіки та розвитку зустрілися з першим заступником Черкаського міського голови Сергієм Тищенком. Вони ділилися своїм баченням покращення життя міста і держави.

IMG_4354_1

Під час зустрічі Сергій Олександрович розповів, що Черкаська міська рада має багато проектів для розвитку Черкас. Значну частину їх, на жаль, тимчасово довелося зупинити через війну. Водночас саме тепер чимало людей, які волею долі опинилися в Черкасах, по-новому відкрили для себе наше місто, його красу і зручну логістику. Підприємці з інших міст переводять сюди свій бізнес, десятки тисяч внутрішніх переселенців залишилися тут жити.

«Зараз ви проходите становлення як особистості, і переконаний, що досвід, набутий у міській раді під час стажування, буде результативним для вас надалі. Сподіваємося, що ви прийдете на зміну нам, адже взаємозв’язок і спадковість поколінь завжди дають гарний результат. Ви – майбутнє нашої країни, заради якої воїни-захисники зараз воюють. Ми повинні спільно будувати нашу Україну, яка, впевнений, через кілька років буде кращою країною Європи і світу», - звернувся до школярів Сергій Тищенко.

Учні презентували Сергію Тищенку свої проєкти покращення розвитку міста. Зокрема, реконструкції Парку Хіміків, осучаснення  бібліотек, супермаркетів, збереження довкілля, покращення безпеки життя в місті, розвиток міжнародного партнерства. Демонстрували власні розробки макетів нагород містам-побратимам.

Перший заступник Черкаського міського голови запропонував кращі презентації відправити на доопрацювання у профільні департаменти.

«Ідея стажування старшокласників у міській раді була чудова, – говорить директорка департаменту економіки та розвитку Ірина Удод.Учні показали високий рівень підготовки, зацікавленість, довідалися багато нового від наших фахівців, водночас ми надихнулися їхніми проектами і свіжим поглядом на нашу роботу».

«Завдяки стажуванню ми могли зсередини познайомитися з багатьма процесами роботи органів місцевого самоврядування і комунальних підприємств, – ділиться враженнями учень черкаської ЗОШ №21 Олексій Дуда. – Я планую вступати на економічний факультет, і мені буде корисним досвід обрахунків у великих сумах, підготовки й укладання договорів, яким я навчився тут».

«Такі стажування необхідно продовжувати, аби налагоджувати кращий контакт між містянами і очільниками громади, покращувати життя і комфорт у Черкасах», – говорить учениця черкаської гімназії №9 Ліка Мальована.

Нагадаємо, що упродовж 6 тижнів 132 черкаських старшокласника  стажуються в різних структурних підрозділах Черкаської міської ради.  Перші 65 учнів проходили практику з 30 січня до 17 лютого, друга група практикуватиме з 20 лютого до 10 березня.

Учні стажуються в департаменті освіти та гуманітарної політики, департаменті соціальної політики, департаменті архітектури та містобудування, департаменті економіки та розвитку, департаменті охорони здоров’я та медичних послуг, на комунальних підприємствах «МСК «Дніпро», «Черкаський міський зоологічний парк «Рошен», «СК «Будівельник» і «Кінотеатр «Україна».

За кількістю набраних балів та результатами мотиваційного есе п’ятеро кращих учнів потраплять до другого етапу стажування. У цей час вони  зможуть спробувати себе на посаді міського голови і пройти тижневе стажування в латвійському місті Вальмієра.

Про це повідомляє Черкаська міськрада.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100