Працівники кримінальної міліції в справах дітей Черкаського райвідділу міліції проводили перевірку навчальних закладів, щоб запобігти вчиненню злочинів та протиправних дій серед молоді. На одній з вулиць села Геронимівка Черкаського району до поля зору правоохоронців потрапив молодий чоловік з підозрілою поведінкою: він йшов сам, весь час озираючись навкруги, немов спостерігав, чи його не переслідують.

Працівники міліції зацікавились тим, куди йде молодий чоловік і чого він так «конспірується». Спостерігаючи за підозрілим хлопцем, правоохоронці побачили, як він підійшов до автомобільного гаража, відчинив його та зайшов до середини. Двері гаража залишалися відчиненими, тому оперативники вирішили перевірити, що відбувається всередині, і, як виявилось, недаремно: в приміщенні гаража працівники міліції побачили дбайливо розміщені рослини, за зовнішніми ознаками схожі на коноплі.

Побачивши на порозі гаража працівників міліції, він дуже розгубився та почав нервувати. Працівники міліції з’ясували, що гараж є його власністю, а сам 26-річний господар в минулому вже мав судимість. У присутності понятих було виявлено велику кількість сухої речовини рослинного походження, яку було вилучено та направлено на експертизу, а молодого чоловіка було затримано та доставлено до райвідділу міліції. Після отримання довідки експерта стало відомо, що вилучена речовина є особливо небезпечним наркотичним засобом – марихуаною та його маса сягає майже чотирьох кілограмів.

Затриманий в скоєному зізнався і розповів про те, звідки у нього такий великий урожай конопель. За його словами, коноплі він назбирав десь у полі, наркотики вживав сам та пригощав цим зіллям своїх друзів.

Наразі слідчим відділом Черкаського райвідділу міліції стосовно прихильника дурману порушено кримінальну справу за ч. 3 ст. 309 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їхніх аналогів без мети збуту) та вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу.

За таке діяння законодавством передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років, зазначає прес-служба обласної міліції.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100