реклама

реклама

В Україні вперше промислове рибальство відбуватиметься через аукціони. Про це сьогодні, під час брифінгу в Кременчуцькій районній державній адміністрації, заявила начальниця Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Полтавській області Оксана Кулинич, пише kg.ua

За її словами, здійснення промислового рибальства у 2023 році відбуватиметься за новою, визначеною Урядом України наприкінці минулого року процедурою. А саме - через проведення аукціонів з продажу права на укладення договорів на право спеціального використання водних біоресурсів.

kulinich

Аукціони проводяться в державній системі «ПРОЗОРРО.ПРОДАЖІ».

Аукціон – це прозора можливість доступу до державного ресурсу. Далі ефективне використання водних біоресурсів дає можливість наповнювати місцеві бюджети, тому, що всі податки за спеціальне використання водних біоресурсів залишаються на місцях.

Основна мета аукціонів – дати рівні можливості всім бажаючим рибалити. Риба має законно потрапляти на прилавки. Цей експеримент насамперед націлений на економічне зростання та забезпечення країни продовольством.

Для участі необхідно зареєструвати електронний кабінет на будь-якому електронному майданчику, який акредитований у системі Prozorro.Продажі. Далі – обрати лот, який містить інформацію про обсяги лімітованих і прогнозованих видів водних біоресурсів, ліміти спецвикористання, прогнози допустимого вилову та знаряддя лову, сплатити розміри реєстраційних та гарантійних внесків і подати свою закриту цінову пропозицію на участь в аукціоні.

Аукціон починається автоматично в день та час, які визначені в оголошенні в системі та полягає у здійсненні повторювального процесу підвищення цін у три раунди в інтерактивному режимі реального часу.

Переможцем вважається учасник, який надасть найвищу цінову пропозицію за лот.

«Наприклад, по Градизькій громаді початкова ціна аукціону була 9 тис 200 грн, а лот продано за 1 млн 200 тис грн. Бачимо велику конкуренцію, бачимо багато нових користувачів», - каже О.Кулинич.

Вона додає, що після перемоги в аукціоні переможець, електронний майданчик та Держрибагентство підписують протокол протягом 6 робочих днів, з дня наступного за днем формування протоколу. Договір укладається протягом 20 робочих днів - з того самого строку формування протоколу.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100