До чергової частини Соснівського райвідділу міліції звернулася дирекція однієї із шкіл-інтернатів міста Черкаси, повідомивши, що в навчальний заклад не повернулося троє їхніх вихованців: двоє 14-річних хлопців та їхній 15-річний товариш.

Оперативний черговий, отримавши необхідну інформацію, зокрема, і прикмети зниклих хлопців, розіслав орієнтування про розшук підлітків до всіх підрозділів міліції міста.

Тим часом, троє співробітників батальйону патрульної служби міліції несли службу в одному із районів міста Черкаси. Прямуючи за своїм маршрутом, правоохоронці зустріли трьох підлітків, які дивно себе поводили: хлопці, побачивши міліціонерів, пришвидшили ходу і намагалися якнайшвидше пройти повз них.

Це насторожило міліціонерів: вони вирішили з’ясувати причини такої поведінки в самих підлітків. На запитання працівників міліції вони відповідали невпевнено і неохоче, пояснювали, що їдуть з Чорнобаївського району до своєї тітки. За словами хлопців, жінка залишила їх чекати на одній з автобусних зупинок і пішла у справах, але не повернулася, тож вони подумали, що вона їх залишила і їм тепер потрібно самотужки добиратися до села. Така історія була напрочуд дивною і не викликала довіри. Під час розмови з хлопцями працівники патрульної служби по рації отримали орієнтування про розшук трьох зниклих вихованців школи-інтернату, які за зовнішніми прикметами були схожі на тих, яких вони щойно зупинили.

Перевіривши ще раз інформацію, правоохоронці впевнились, що це і є ті самі втікачі. Юних мандрівників було негайно доставлено до школи-інтернату, де на них чекали схвильовані вихователі. При подальшому спілкуванні з правоохоронцями хлопці розповіли, що їм набридли стіни закладу, і вони захотіли спробувати пожити дорослим життям, але про те, що це все могло мати погані наслідки, хлопчаки звичайно навіть не замислювались.

Директор школи-інтернату Валентина Лищенко надіслала командиру БПС УМВС України в Черкаській області підполковнику міліції Ігорю Новікову листа, в якому висловила щиру вдячність його підлеглим: старшому лейтенанту міліції Сергію Яремчуку, молодшому лейтенанту міліції Юрію Петренку та сержанту міліції Івану Дмітрієву за відповідальне ставлення до своїх службових обов’язків, турботу про дітей та небайдужість до долі вихованців спеціальної школи-інтернату.

Керівництво батальйону патрульної служби УМВС України в Черкаській області, в свою чергу, висловило подяку вищезазначеним співробітникам, а також помічнику чергового БПС, старшому прапорщику Костянтину Мажаєву, за сумлінне виконання службових обов’язків, повідомляє прес-служба обласної міліції.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100